Izvor: Kurir.rs
21.06.2023 u 19:31
0

PRVI DAN POLAGANJA ZAVRŠNOG ISPITA PROTEKAO U NAJBOLJEM REDU: Učenici sutra i prekosutra polažu ostale testove

Danas su završni ispit polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu.

Prvi dan završnog ispita, tokom koga su učenici osmog razreda polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, protekao je u redu.

SUTRA POČINJE MALA MATURA: Svi detalji polaganja završnog ispita!

Danas su završni ispit polagali i polaznici funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, koji iz nekog razloga nisu završili osnovnu školu.

Pregledanje testova, prve smene koje je bilo planirano u 14 časova, pomereno je zbog reorganizacije rada, s obzirom da je ove godine povećan broj skening centara.

Informacije koje su se pojavile u javnosti da je sistem pao nisu tačne i u toku je skeniranje testova.

Učenici će sutra, u četvrtak, 22. juna polagati test iz matematike u 9 časova, dok će u isto vreme u petak, 23. juna rešavati test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredeli.

Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Preliminarni rezultati završnog ispita, kao što je i ranije najavljeno, biće dostupni na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs.) u nedelju, 25. juna 2023. godine, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 28. juna 2023

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter