Izvor:
29.08.2016 u 19:21
0

ULEPŠAO IM DAN: Naš poznati glumac se na onkologiji družio sa najmlađim pacijentima!

Glumac Miloš Biković i producent Miloš Avramović obišli su danas dečje odeljenje Instituta za onkologiju i radiologiju, gde su sa najmlađim pacijentima odigrali fudbalski turnir na „Plejstešnu", donaciji Ivana Zekavice iz kompanije „Festo", saopštila je služba za informisanje grada Beograda.

– Jedni druge moramo da posmatramo kao zajednicu jer se ovakve stvari tiču svih nas. Ovo su sve naša deca i nikad ne možete da znate u kom pravcu će život da vas odvede. Sva ova deca su naši heroji, i kada se ona nasmeju, shvatite koliko su vaši problemi mali – rekao je Biković.

Četrnaestogodišnja Aleksandra, jedna od pacijentkinja na dečjem odeljenju, kazala je da poseta glumaca, sportista i drugih javnih ličnosti pokazuje deci kakvi oni mogu da budu, jačajući tako želju za ozdravljenjem.

– Oni su naši heroji. Ja kada porastem, želim da budem glumica – rekla je Aleksandra koja je upravo završila sa terapijom.

Na turniru je učestvovao i član gradskog veća Dragomir Petronijević koji je podsetio da već dve godine sarađuje sa institutom i dodao da se stanje od tad dosta popravilo.

Danas je, kako je naveo, napravljen i dogovor o budućim donacijama koje će se realizovati u narednim mesecima, a plan je da se institut češće obilazi.

On je naglasio da je važno stalno ukazivati na potrebu zajedništva i istakao da će Grad Beograd nastaviti da komunicira sa javnim ličnostima i donatorima kako bi se obezbedilo da uslovi za lečenje na ovom institutu budu što bolji.

Petronijević je istovremeno pozvao i sve druge koji su zainteresovani da se sami jave Institutu za onkologiju i daju svoj doprinos.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Radan Džodić zahvalio je na donaciji koja je pre dve godine stigla u institut, od čega su renovirani pod i kupljeni novi kreveti.

Doktorka Lejla Pilipović, rukovodilac dečjeg odeljenja instituta, izrazila je želju za donacijom klima-uređaja za lift kojim pacijenti sa hemioterapije dolaze na odeljenje, jer u letnjim mesecima zagušljivi prostor deci veoma smeta.

Ona je istovremeno zahvalila i svim donatorima koji su u proteklom periodu dali svoj doprinos da dečje odeljenje ove institucije bude mnogo udobnije za boravak najmlađih pacijenata.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter