Izvor:
31.05.2019 u 05:42
0

UN: Detalji o napadu na pripadnike UNMIK-a još se utvrđuju!

Ujedinjene nacije rade na rasvetljavanju incidenta na KiM kada su napadnuti članovi osoblja Unmika, izjavio je zamenik portparola UN Farhan Hak.

– Ono što možemo da kažemo jeste da su dva pripadnika osoblja UN koja su učestvovala u incidentu, jedan Rus i jedna sa Kosova, povređeni morali su da budu hospitalizovani. Detalji u vezi sa incidentom se još utvrđuju – kazao je Hak.

– Što se tiče mogućosti daljeg odgovora, na osnovu onoga što mogu da vidim, specijalni predstavnik je pozvao Kosovo da poštuje imunitet svih pripadnika UN na Kosovu – dodao je Hak.

Pripadnik Umika Mihaeil Krasnoščenkov zadobio je teške telesne povrede glave u akciji kosovske policije na severu Kosova i Metohije u utorak, i on je iz KBC u severnoj Mitrovici prebačen u Beograd na dalje lečenje i hospitalizovan je na VMA.

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila podneo je zahtev za ukidanje imuniteta ruskom državljaninu Krasnoščenkovu i najavio da će zvanični zahtev uputiti specijalnom predstavniku te misije na KiM Zahiru Taninu.

Unmik je potom saopštio da je upoznat s navodima medija o zvaničnom zahtevu za ukidanje muniteta, navodeći da će svi zahtevi za ukidanje imuniteta biti prosleđeni u sedište UN, gde će biti razmotreni u skladu sa utvrđenim procedurama svetske organizacije i važećim zakonima i propisima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter