Izvor: Informer
09.04.2022 u 20:37
0

Uspešno završena vojna vežba VATRENI ŠTIT 2022! Predsednik se obratio! (FOTO)

Počasna četa garde pripremila je svečani doček predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je na Pasuljanske livade gde se održava vojna vežba „Vatreni štit 2022“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na vežbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Danas će prvi put biti prikazano dejstvo noću novouvedenog protivoklopnog raketnog sistema “kornet em”, koji poseduje sposobnosti za uništenje kompozitnog čelika do 1,3 metra ili armiranog betona do tri i po metra na daljinama do 8.000 metara.

Vežba se realizuje radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću, navedeno je iz Vojske Srbije.

Prethodno su ustanovljeni zadaci i položaji uslovnog neprijatelja.

19.15 Predsednik Aleksandar Vučić dao odobrenje za početak vojne vežebe

U rejonu 6 počelo je dejstvo po otkrivenim delom neprijatelja.

19.27 Izviđačko diverzantske čete otkrile su uslovnog neprijatelja

Naše jedinice gađaju markere koji predstavljaju uslovne neprijatelje. Održaće se i osvetljavanje i zaslepljivanje neprijatelja iz minobacača 122m i samohodnih haubica 122mm.

19.35 Zaslepljavanje neprijatelja

19.48 Panciri S1 i haubice NORA deluju u rejonu 6

Osvetljeno je bojište dužine 1.000 metara, a potom je po neprijatelju delovao tenkovski vod.

19.54 Osvetljavanje bojišta i uništavanje neprijatelja u rejonu 1

Helikopteri Vojske Srbije pružili su vatrenu podršku kopnenim snagama.

20.02 Helikopteri vojske srbije deluju po neprijatelju

Vojska Srbija uspešno je izvršila ukrcavanje povređenih u helikopter.

20.15 Nakon uvođenja rezerve u rejonu 8, Helikopteri evakuišu ranjene vojnike

20.20 Uspešno završena vežba „Vatreni štit 2022“

20.23 Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

Predsednik Vučić je najavio nabavku francuskih naočara, tako će srpska vojska biti u potpunosti opremljena za noćnu borbu.

 Vojnici će nastaviti da rade, i sutra i prekosutra ćemo imati komplikovana gađanja. Važno je da smo mogli da vidimo koliko je toga promenjeno i noćni uslovi su oni koji prave razliku između ozbiljnih vojski i onih koji su manje uspešne – naveo je predsednik. 

Kako kaže nabavićemo „francuske naočare“ za noćno osmatranje. 

– Prikazivali smo sve u realnim uslovima. Danas imamo desetine hiljada raketa. Dobro je da znamo čiste tačno raspolažemo – rekao je predsednik. 

Kaže da smo videli i izvanredno dejstvo naših helikoptera. 

– Videli smo samo deo moći Pancira. Mogli ste da vidite rauliku između kamuflažnih ufiformi – starih iz Jumka i novih. NJu je mnogo teže videti, ne možete je lako otkriti ni termovizijskim kamerama – istakao je on. 

– Izuzetno smo zadovoljni dejstvom „malog Miloša“. To su stvari koje su nam potrebne u budućnosti. Moraćemo dalje da snažimo helikopterske jedinice, ali i upotrebu bespilotnih letelica, dronova. Tražio sam od Erdogara turske „barjaktare“ i dobio sam obećanje da ćemo preko reda stići i dobiti mogućnost da ih kupimo i da ih uvrstimo u oružje i opremu Vojske Srbije – naveo je Vučić. 

Cela vežba je bila visoko-rizična istakao je predsednik. 

– Videćemo kada ćemo moći da kupimo „bajraktar“. Sada je oružje toliko sofisticirano. Mi ćemo vam narednih dana pokazati novi ponos Vojske Srbije, nešto što dramatično pojačava naše borbene sposobnosti, to će biti u utorak ili sredu. Naša vojska je sada neuporedivo jača – navodi predsednik. 

VULIN POVODOM GODIŠNJICE BITKE NA KOŠARAMA: Ponosan sam što sam bio saborac Vučića kada smo ove ratnike uveli u udžbenike i sačuvali njihova besmrtna dela

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter