Izvor: HappyBSC
22.05.2020 u 16:17
0

UŽIVO! PREDSEDNICA VLADE POKAZALA HEROJE Oni se bore protiv Kovid-19 (VIDEO)

Nacija uz heroje koji su se stojički borili protiv pandemije COVID-19! Premijerka Srbije, na samom početku obraćanja je rekla da joj je neizmerna čast što se nalazi tu i što je bila deo ekipe u borbi protiv korone kako bi zaštitili živote svih građana.

– Hvala vam svima na borbi protiv opake bolesti, hvala vam na vremenu koji ste uložili zas svoj narod, i hvala vam za dopinos koji ste dali – počela je premijerka. 

Dodala je da se posebno zahvaljuje na upornosti i neizmernoj hrabrosti:

– Hvala i vašoj porodici što su nas razumeli i bili podrška našim zdravstvenim radnicima.

Istakla je da je cilj njenog obraćanja da nacija vidi lekare i heroje koji su se borili za živote naših roditelja, dece, prijatelja i komšija. 

– Vreme je da više govorimo o ljudima i ekspertima koje imamo u Srbiji, o ekspertima koji su naše blago i koje ne zaostaje za svetom. Dokazali smo da ne uzaostajemo za svetom i da možemo da se uhvatimio u koštac sa svim problemom – bila je jasna premijerka.

Vlada Srbije je 13. marta formirala Krizni štab za sprečavanje širenje pandemije, a samo nekoliko dana kasnije su se okupili najbolji eksperti koji su najzahvalniji za pobedu nad koronom.

– Na pravom smo putu da proglasimo pobedu ali borba i dalje traje. Zato mi je drago da kažem da je danas otvoren novi poziv Kriznog štaba za finansiranje projekata iz kako oblasti prirodno matematičkih nauka, medicine,  ali tako i oblasti društveno humanističkih nauka i da izađemo zajedno kao pobednici sa ljudima koji su svoju zemlju napravili dodatno jačom. Možemo među prvima da primenimo u svetu sve, od testova do respiratora. Učinili ste nas posebnim i hvala vam na tome – bila je jasna Ana Brnabić.

Premijerka je istakla da smo na pravom putu u razvoju zdravstva, objašnjavajući da su lekari ti koji su nas učinili jačim i omoćili da stvaranje budućnosti na kojoj bi nam svi zavideli. 

Prisutnima su se obratile i Jelena Begović iz Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, koordinatorka laboratorije „Vatreno oko“, Marija Gnjatović iz Instituta za primenu nukelarne energije i Sonja Pavlović iz Instituta za molekuralnu genetiku i genetičko inženjerstvo, koje su govorile o projektima koje su vodile tokom krize izazvane korona virusom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter