Izvor:
23.07.2018 u 12:20
0

VLADA VELIKE BITANIJE IH PREDAJE U RUKE SAD: Tereza Mej želi „najprikladnije“ suđenje ekstremstima!

Britanska premijerka Tereza Mej želi da dvojici Britanaca, ekstremista Islamske države, sudi "najprikladniji sud", kazala je njena portparolka nakon što je britanski list preneo saopštenje vlade u kojem se navodi da će oni biti predati Sjedinjenim američkim državama, gde će im se suditi.

Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije Sajid Džavad odustao je od principijelnog vladinog protivljenja smrtnoj kazni, čime je omogućio da ta dva muškarca budu poslata u SAD (gde postoji mogućnost da budu osuđeni na smrtnu kaznu).

Aleksanda Kotej i El Šafe Elšeik navodno su bili pripadnici jedinice odgovorne za ubistvo većeg broja zatvorenika "visokog profila".

– Tradicionalni stav vlade jeste da se protivi smrtnoj kazni… to je stvar principa – rekla je portparolka britanske premijerke.

Ona je, međutim, dodala da će Britanija nastaviti da sarađuje sa SAD.

– Nastavljamo da sarađujemo sa vladom SAD u ovom slučaju i naš prioritet je da se postaramo da ova dva muškarca budu krivično gonjena. Želimo da se postaramo da će odgovarati pred zakonom u sudu koji povećava šanse za uspešno krivično gonjenje – dodala je ona.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter