Izvor:
05.12.2019 u 14:15
0

VOLENTER ZA POŠTOVANJE Mladi donirali više od 46.000 sati rada za (VIDEO)

Mladi u u Srbiji donirali su više od 46.000 sati volonterskog rada za razvoj zajednica i društva, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, povodom Međunarodnog dana volontera.

– Ove godine više od 1.400 mladih volontera širom Srbije nesebično je doniralo 46.000 sati rada u Srbiji, dok je njihov rast podržalo preko 40 udruženja i kancelarija. Ministarstvo omladine i sporta finansiralo je 137 volonterskih projekata i 30 kampova – rekao je Udovičić.

Ministar je pozvao sve građane, da se okrenu volonterskom radu i rekao da biti voloneter ne poznaje granice, a ni godine. Kako kaže, neophodno je biti hrabar i spreman za promenu društva, okoline i sebe na bolje.

– Zahvaljujući volonterskom radu, postajemo bolje društvo. Volonteri rade nesebično sa osobama sa invaliditetom, na međunarodnim sportskim događajima, u zaštiti životne sredine ili vode brigu o starijim osobama, a to nama svima kao društvu u celini znači – naveo je ministar i zahvalio se brojim ogranizacijma koje pomažu u ovakvim projektima, kao što je UNICEF.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Ređina de Domenićis istakla je značaj volonterskog rada i navela da svet trenutno ima 1,8 milijardi mladih ljudi.

– Možete zamisliti kakav bi svet bio bolje mesto, kada bi se mali procenat njih povezao u volonterski rad. Zato je UNICEF posvećen tome da podrži mlade u volontiranju, kako u svetu, tako i u Srbiji. Radili smo istraživanje i došli do podataka da je oko 18 odsto mladih u zemlji spremno da volontira za prava deteta, zaštitu životne sredine, u kulturnim događajima i u humanitarnom radu", kazala je De Domenićis.

Ona je navela značaj volonterskog rada, za zajednicu i društvo, ali i za one koji volontiraju:

"Mladi uz volontiranje razvijaju veštine i podižu samopouzdanje, uče šta je timski rad, a sve to rezultira kasnije da dođu lakše do posla".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter