Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
10.12.2023 u 19:26
0

VREMENSKI ROLERKOSTER: Prvo PROLEĆNE temperature, a onda ZAHLAĐENJE

Slaba kiša očekuje se još ponegde na jugoistoku Srbije, a slab sneg na istoku i u planinskim predelima. Ne očekuju se značajnije padavine, niti će u predelima sa snegom doći do formiranja ili povećanja pokrivača. Na severozapadu Srbije očekuje se razvedravanje i smanjenje oblačnosti tokom noći očekuje se i u drugim predelima, piše meteorolog Đorđe Đurić.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 0 do 6°C, u Beogradu je 4°C. Zlatibor i Sjenica mere 0°C, a Kopaonik -2°C.

U mnogim predelima ove večeri smanjena je i vidljivost, pa se u saobraćaju preporučuje oprez i smanjena brzina kretanja.

Početak sedmice pred nama doneće nam osetnije otopljenje. Očekuje se suvo sa sunčanim periodima i povremeno uz umerenu oblačnost. Najsunčanije biće u ponedeljak – najavljuje Đurić.

Maksimalna temperatura biće u ponedeljak od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C, a najtoplije biće tokom utorka i srede, uz temperature u utorak od 10 do 15°C, a u sredu od 8°C na severu Vojvodine do 16°C u Podrinju, u Kolubarskom okrugu i na zapadu Srbije, na jugoistoku Srbije do 15°C. Maksimalna temperatura u Beogradu tokom utorka i srede biće od 12 do 14°C.

U sredu u severnim, četvrtak i u ostalim predelima očekuje se kiša.

ČEKA NAS OPAKA ZIMA: Evo kada stiže veće zahlađenje

Od četvrtka se očekuje pad temperature vazduha, a na planinama se očekuje sneg, stoji u prognozi.

Najhladnije biće u subotu, uz temperature od 1 do 5°C, u Beogradu do 3°C.

Od nedelje toplije, a u danima oko Svetog Nikole prema trenutnim prognozama biće sunčanije i toplije, uz temperature i iznad 10°C.

Za sada nema na vidiku da se u narednih desetak dana očekuje značajnije zahlađenje i obilnije snežne padavine.

– Inače, prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 4 do 8°C, tako da će one narednih dana biti iznad proseka, u utorak i u sredu i za 5 do sedam stepeni, potom i padu na uglavnom prosečne vrednosti – zaključuje Đurić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter