Izvor: Kurir.rs
03.07.2020 u 17:31
0

ZAŠTITNIK GRAĐANA NIŠTA NE PREPUŠTA SLUČAJU: Pokrenut postupak zbog pada dečaka (11) sa trećeg sprata doma

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je, zbog pada maloletnog deteta sa zgrade socijalne ustanove za smeštaj dece i omladine bez roditeljskog staranja, postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma „Drinka Pavlović“ u Beogradu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je saopšteno, od Doma „Drinka Pavlović“ Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije.

Ministarstvo za rad takođe u roku od 15 dana treba da dostavi Zaštitniku građana izjašnjenje i kopiju relevantne dokumentacije o svim do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem i eventualne odgovornosti zaposlenih Doma za decu i omladinu „Drinka Pavlović“ iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

PREVARA VEKA! Hrvatska otela SRBIMA 23 MILIJARDE EVRA!

Kon: Srbija u nedelji maksimuma, od sledeće nedelje smanjenje novoobolelih

KRUŠEVAC NOĆAS POGODILA OLUJA Provala oblaka i orkanski vetar! (VIDEO)

ČEDA JOVANOVIĆ prebačen na INFEKTIVNU, u lošem je stanju!

Ministarstvo je juče saopštilo da je korisnik doma „Drinka Pavlović“, 11-godišnji M. S, prilikom pada sa trećeg sprata pri pokušaju prelaska sa terase na terasu, zadobio teške povrede i odmah je prevezen u Urgentni centar u Beogradu.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je u toku prikupljanje izjava zaposlenih i eventualnih svedoka, radi eventualnog pokretanja disciplinskog postupka ukoliko se utvrdi da postoji odgovornost.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter