Izvor:
12.05.2018 u 21:50
0

ZATVARANJE UZ CEREMONIJU: Severna Koreja će javno uništiti nuklearni poligon između 23. i 25. maja!

Severna Koreja saopštila je da će krajem ovog meseva održati ceremoniju gašenja i uništenja poligona za nuklearno testiranje.

Zavisno od vremenskih uslova, uništenje poligona biće sprovedeno između 23. i 25. maja u cilju održavanja obećanja da će Sever prestati sa nuklearnim testovima.

Planirano je da taj događaj bude simboličan i dramatičan, kako bi bio postavljen temelj za sastanak severnokorejskog lidera Kim Džong-una i američkog predsednika Donalda Trampa, koji je zakazan za 12. juna u Singapuru.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje saopštilo je da će svi tuneli na poligonu za nuklearno testiranje biti uništeni eksplozivima, a da će biti uklonjeni svi posmatrački i istraživački objekti, kao i kopnene jedinice.

Severna Koreja planira da pošalje pozivnice novinarima iz SAD, Južne Koreje, Kine, Rusije i Britanije, kako bi mogli da prisustvuju čitavom procesu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter