Izvor:
24.03.2019 u 08:01
0

ŽELE DA JOJ VIDE LEĐA: Pobuna u britanskoj vladi protiv Tereze Mej?!

Ministri u britanskoj vladi otvoreno su se pobunili protiv premijerke Tereze Mej i traže njeno smenjivanje, a pregovore o Bregzitu završio bi privremeni premijer.

Ministri žele time da spasu Bregzit i spreče da parlament preuzme kontorlu nad ovim procesom.

Najmanje šest ministara želi da njen zamenik Dejvid Lidington preuzme mesto šefa vlade do izbora.

Oni će se suočiti sa premijerkom u ponedeljak na sednici vlade i da će zapretiti masovnom ostavkom ako se ona ne povuče.

Osim Lidingtona, podršku članova kabineta imaju i aktuelni šef diplomatije Džeremi Hant, i ministar ekologije Majkl Gouv.

Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta, a sa liderima EU postignut je dogovor o odlaganju Bregzita do 22. maja ako britanski parlament iduće sedmice usvoji sporazum o Bregzitu. U protivnom, Britaniji preti izalazak iz Unije bez sporazuma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter