Izvor:
07.02.2018 u 14:26
0

ZEMLJOTRES NA TAJVANU: Najmanje 4 osobe su izgubile život, traga se za 145, dok je 225 osoba povređeno!

Mnogi su zarobljeni ispod oštećenih ili srušenih zgrada, među kojima je i vojna bolnica.

Spasilačke službe nastavile su da pretražuju srušene zgrade u potrazi za 145 nestalih osoba nakon potresa magnitude 6,4 stepena u kojem su u letovalištu Hualienu na Tajvanu poginule namanje četiri osobe.

Lokalni zvaničnici objavili su da je u potresu koji je pogodio grad na istočnoj obali Tajvana oko ponoći po lokalnom vremenu povređeno najmanje 225 osoba. Prema poslednjim podacima 145 osoba smatra se nestalim, a za mnoge od njih veruje se da se nalaze zarobljene ispod oštećenih ili srušenih zgrada, među kojima je i vojna bolnica.

Među srušenim zgradama je i hotel Maršal, u kome su takođe ostali zarobljeni ljudi.

Zemljotres je oštetio važan autoput i vlada je odmah počela popravke. Još četiri zgrade, uključujući dva hotela, takođe su se nakrivile zbog zemljotresa. Dva mosta u gradu su ili napukla ili se više ne mogu koristiti.

Hualien je popularno turističko odredište na istočnoj obali i u njemu živi oko 100.000 ljudi.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/MyLordMySaviour

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter