Izvor: Blic.rs
22.08.2020 u 17:31
0

LEPE VESTI: Beba heroj iz Vranja, posle 25 dana skinuta sa respiratora!

Dečačić koji je rođen sa 920 grama, kome je mama preminula na porođaju, skinut je sa respiratora, a kako lekari kažu, mališan se hrabro drži, iako ima tek nešto više od jednog kilograma.

OVO MORATE ZNATI

„BRANILA SE OD MONSTRUMA“: Muž zaklane Katice otkrio NOVE DETALJE

ROMANI ISKLJUČILI STRUJU: Otišla u Banjaluku da ne bi sedela u mraku

HAPŠENJE U BORU: Nestalo 800 kg bakra iz livnice

Beba je skinuta sa respiratora posle 25 dana, na porođaju su lekari reanimirali istovremeno i bebu i majku, ali je majka Brankica Ivanović (34) iz Vranja, nažalost, odmah nakon porođaja preminula. Iako je zdravstveno stanje bilo kritično, beba je izabrala da bude borac.

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora KC Niš za dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju, kaže da je beba skinuta sa respiratora, da ima 1.180 grama, da spontano diše, ali da borba za život bebe traje danonoćno te da se svi nadaju da će mališan dobiti bitku.

– Njegovo stanje prate intenzivisti, pedijatri, kako se kreću parametri na samom respiratoru tako i odlučuju da li je beba spremna za skidanje sa mašine. Sve vreme se prate biohemijske analize i na osnovu procene se odlučuje kako će se dalje postupati sa detetom. U ovom trenutku je došlo do poboljšanja svih biohemijskih parametara i lekari su odlučili da skinu dete sa mašine. Beba je to prihvatila dobro, spontano diše, hranu uzima na usta u malim količinama i sve je to dobro prihvatila. Takođe, svi drugi parametri u smislu mokrenja, telesne temperature su u redu, međutim, kako još uvek ima bakterijsku infekciju, beba je na antibiotskoj terapiji – kaže profesorka Slavković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter