Izvor: Tanjug
24.04.2023 u 19:46
1

BRNABIĆEVA PRAVO U METU: „Izjava Rodea dokaz da EU nikad nije htela da sprovede Briselski sporazum“

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas da je izjava nemačkog ambasadora u Prištini Jerna Rodea koji je pozdravio početak procedure za prijem tzv Kosova u Savet Evrope, „samo dokaz da Evropska unija nikada nije htela da implementira Briselski sporazum“.

ANA BRNABIĆ ISTIČE: „Srbija je otvorena ka kapitalu i sa Istoka i sa Zapada, to je u interesu naših građana“

„Njegov tvit pokazuje to. EU je bila posrednik i garant Briselskog sporazuma. Danas, 10 godina kasnije, iako Priština nije implementirala ni slovo iz sporazuma, nagrađena je velikodušno. Čovek ne bi mogao da izmisli ovakve stvari“, poručila je Brnabić na Tviteru. Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode je prethodno na Tviteru naveo da je od danas takozvano Kosovo „bliže evropskoj porodici“.

„Nakon prošlonedeljne liberalizacije viza, današnje pokretanje procedure za razmatranje zahteva Kosova za prijem u Savet Evrope dovodi tu zemlju još bliže evropskoj porodici. Nemačka nudi punu podršku u ovom koraku. Moje čestitke svim Kosovarima“, napisao je Rode.

Dodao je da je nastavak implementacije dogovora iz Ohrida, uključujući formiranje Zajednice srpskih opština „ključan je korak da se ide napred“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BRNABIĆEVA PRAVO U METU: „Izjava Rodea dokaz da EU nikad nije htela da sprovede Briselski sporazum“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter