Izvor:
15.02.2018 u 18:15
0

ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA ZA HAPPY TELEVIZIJU: „On jedva čeka da uđe u sudnicu da dokaže da nije kriv“!

U jutarnjem programu Happy televizije "Dobro jutro Srbijo" gosti su bili Nikola Dumnić, Stefan Jokić i Aleksandar Zarić advokati Zorana Marjanovića osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović

Zoran je često gostovao u studiju, on je pričao da je obavestio policiju kada mu je supruga nestala.

Postoji snimak u koliko je sati Zoran prijavio nestanak svoje žene policiji. Policija mu nije verovala kada je prijavio nestanak suprugei kad smo preslušaali taj snimak i dokaze, reči koje su mu bile upućene od strane službenih lica od "idi kući" pa do "žena ti je kući" su zaista sve samo ne profesionalne. Lično je otišao i prijavio netanak supruge. Mi smo za ove pa i ostale dokaze vezane za slučaj saznali tek pošto je veštak uradio veštačenje. Osim što su nalazi opširni oni su i kontradiktorani. Tekuće karakteristike tog dana kada se ubistvo dogodilo se ne podudaraju sa drugim, sledećim izlaženjem na bazne stanice. Niko tačno ne može da kaže gde se ko nalazio u trenutku tragičnog događaja – kazao je jedan od advokata.

Optužnica protiv Zorana Marjanovića je pisana samo da bi se Zoran zadržao u pritvoru. Šta će biti sa najmlađim članom porodice Marjanović?

Imamo rok od osam dana da reagujemo na optužnicu koja je proizvoljno doneta. Posebno bi se osvrnuo na predlog da se ispita dete. Mi smo stavili predlog da se dete ispita kao svedok, međutim je to odbijeno, zbog samog deteta. Dete je u nekoliko navrata i ispitano u policiji. Socijalna služba je dala malu Janu u porodicu koja se stara o njoj i proverava uslove u kojima dete živi. Tu nema nikakvih primedbi, dete je zbrinuto. Postoje sumnje da bi tu moglo doći do raznih uticaja da mala Jana ne daje izjave. Deo svedočenja male Jane nije dokaz jer iskaz ne može da uđe u odbranu – kazao je Marjanovićev advokat

Zoranu se produžava pritvor zbog uznemirenja javnosti, u rukama imate nepotpune spiskove za odbranu. Da li je Zoran Marjanović prošao poligraf, bile su razne priče da jeste, pa kasnije da se to nije dogodilo?

Nikakve druge optužbe za zadržavanje u zatvoru ne mogu Zoranu da se pripišu i onda je uznemirenje javnosti jedno što je moguće da se Zoran tamo i zadrži. On bi odmah bio uhapšen da su našli njegov lap top i to blato. Policija je rekla da je Zoran Marjanović prošao dva puta na poligrafu. On ima pet advokata, tolio nas je zato što se borimo protiv celog sistema, Policije, ostalih koji ga krive, pa do štampe. Krilo se od nas dosta spiskova. Sve se nameštalo, od baznih stanica, pa je čak došlo do toga da mi nismo znali za spisak koji je tada postojao i koji i sada postoji. Na nasipu su kamere koje ga snimaju, a mi nismo dobili nikakve kompletne zapise o video nadzorima kamera koje su snimale taj deo nasipa. Parcijalno su nam slali spiskove.

Da li je Zoran ubeđen da nije ubica, pisalo se po medijima da je u pitanju nešto drugo, Majka optuženog je bila napadnuta. Ni jedno od ubistava koja su se desila ne privlače toliku pažnju kao ubistvo Jelene Marjanović

Tokom istrage je sve utvrđeno i Zoran je podvrgnut neuropsihijatrijskim pregledima. Utvrđeno je da je Zoran potpuno normalna osoba. Mi ćemo ga braniti u sudnici i u javnosti ga nećemo braniti, jer nemammo potrebe. Radi se o potpuno normalnoj porodici, nema razloga da je uverenje da je ritualno ubistvo. Način oblačenja je nekome čudan. Oni su vrlo normalna porodica. Svakakva pitanja su stizala od strane novinara koji se ne bave svojim poslom. To više nije novinarstvo. Tabloidi pišu sve što se čuje. Ko je dao optužnicu novinaru. Prilikom dolaska Zoranove majke u sudnicu novinari su napali ženu koja nije ni mogla da uđe u zgradu. Ljudi iz okolnih stanova su dovikivali da ostave ženu na miru – izjavio je jedan od Zoranovih branilaca.

Mediji od samog početka imaju veliku ulogu u ovoj priči, koliko oni pomažu ili odmažu u istoj?

Kada god padnu tiraži nekih novina i gledanost nekih emisija pomenu se imena Jelene i Zorana Marjanovića, logično je da odmah gledanost skače. Mediji su to napravili i uradili radi promocije i radi zarade. Bolje da traže ubicu, a ne da se odvlači pažnja na drugu stranu i da se krivica svaljuje na pogrešnog čoveka. Pritisak medija je doneo podizanje optužnice protiv našeg branjenika, a mi ćemo ga braniti u sudnici, a ne u medijima.

Zoran je došao u jednu od emisija sa ocem. Govorio je čudno o Jeleni, bez trunka emocija.

Vaš utisak je to, ali on nije ubica. Neka sud o tome odluči. Ponaša se normalno i svakom može da pogleda u oči. Nije u depresiji i jedva čeka da uđe u sudnicu da dokaže da nije kriv. Želi da stavi tačku na ovu priču i da kaže da Zoran Marjanović nije uradio ovo krivično delo. Mi verujemo da ćemo oboriti optužnicu. Na mestu izvršenja nema tragova zločina. Krv je pronađena na šipražju. Taj koji je ubio Jelenu ima na sebi dokaze. Sa Zoranom je bilo dete. Govorili su da je dete ostavio nekoliko kilometara dalje od mesta zločina i da je posle ubistva otišao po dete i počeo da telefonira. Toliko stvari i dokaza se ne poklapa. Govorilo se da je spalio jeknu, da su bacali varikinu po tim stvarima. Ne postoje otisci stopala Zoranovih na mestu ubistva. Ovde postoje tragovi koji pripadaju počiniocu. Izvršioc nije identifikovan po tragovima DNK koji su nađeni na Jeleninom donjem vešu. Reč je o parcijalnom tragu i jasan je da ne pripada nikom od članova porodice, pa ni samom Zoranu Marjanoiću. Zoran je rekao sve što je imao da kaže i sve špekulacije su neosnovane – dodao je advokat.

Do medija je u jednom trenutku stigla poruka da je poručio ocu da ćuti, jer će ga očeve izjave odvesti na robiju. Govorilo se da je Jelena u porodici bila maltretirana i da je Zoran kritikovao Jelenu zbog kilaže. Šta je motiv ubistva?

Mi advokati smo isto rekli Zoranovim ocu da ćuti jer tužilac ne vodi postupak objektivno. Sve ćemo u sudnici da dokažemo i sva istina će da izađe na videlo. Nema osnovane sumnje za ovo krivično delo. Sud u ovom trenutku nema dokaze za ovo delo. Motiva nema. Materijalni tragovi će u slučaju ovog postupka odlučivati. Zoran je brinuo o Jeleninoj karijeri koja je išla uzlaznom putanjom i sigurno joj je davao savete, ali to nije razlog ua ubistvo.

Zoran veruje da će policija da nađe ubicu, on se nije nadao da će biti lišen slobode.

Zoran nije ni prvi ni poslednji koji je uhapšen greškom. Sud će da utvrdi da li je kriv ili ne. Činjenični opis je logičan, ali je nemoguće da za osam minuta Zoran uradi toliko stvari. Jedan čovek mora da poseduje nenormalne fizičke i nadljudske sposobnosti da za vremenski period od osam minuta, trči, preskače kanal, vraća se, odlazi i ponovo dolazi, a da za to vreme vodi dete i ostavlja ga kilometar levo i desno. Veštačenje blata na Zoranovim pantalonama upučuje da je on u nekom momentu bio na kanalu. Potvrđeno je da je on sa Jelenom i detetom došao do kanala, poreklo blata je razjašnjeno i krivica nije na Zoranu, pravi krivac je na slobodi – rekao je advokat i dodao:

Tužilaštvo je ispitalo veliki broj svedoka, ali ni jedan nije uputio na Zorana kao ubcu njegove supruge – zaključio je jedan od branilaca Zorana Marjanovića.

Happytv
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter