Izvor: TANJUG
26.12.2023 u 12:59
0

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Ne želim da dođemo do većine tako što ćemo tajnim putevima da jurimo odbornike po Beogradu

Nećemo da vodimo nikakve tajne pregovore oko formiranja skupštinske većine, rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda i kandidat SNS-a za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

Poziv za formiranje Skupštine Grada Beograda biće, prema Šapićevim rečima, upućen svima, a to do sada nije učinjeno jer izborni proces još uvek nije završen.

„Nemamo šta da krijemo. Naprotiv, izuzetno sam ponosan na sve što sam u poslednjih godinu i po dana uradio. Ukoliko ne budemo u prilici da dođemo do većine, a ja ne želim da do nje dođemo tako što ćemo tajnim putevima da jurimo odbornike po Beogradu, pozvaćemo sve i pokušati da se dogovorimo oko daljeg razvoja Beograda. Tu pre svega mislim na one koji su se izjasnili da se neće odreći dela svoje teritorije, da svoj narod neće proglasiti genocidnim, niti zakačiti šarenu zastavu na Skupštini grada ili potpuno zatvoriti put Srbije ka istoku“, rekao je Šapić za TV K1, a prenosi Gradska uprava u saopštenju.

KURTIJEVI NASILNICI U AKCIJI: Prištinska policija pretresa radnju u Leposaviću (VIDEO)

On je istakao da je čestitao Branimiru Nestoroviću i njegovoj listi na postignutim rezultatima, jer misli da su ostvarili dobar rezultat.

Dodao je i kako veruje da će, kada se Nestorović malo bolje upozna sa stvarima i problemima koje politički život nosi, možda i revidirati svoj stav o tome koliko je i šta je on sve uradio kao neko ko se lokalnim samoupravom bavi 14 godina.

„U ovom poslu sam 14 godina i izlazio sam na izbore sedam puta svojim imenom i prezimenom kao nosilac liste ili prvi na listi. Nijedne izbore nisam izgubio, a deset godina sam dobijao poverenje Novobeograđana za vođenje najmnogoljudnije opštine u Srbiji. Čovek sam sa najvećim iskustvom, možda i u celoj zemlji u ovom poslu – tu mislim na vođenje velike lokalne samouprave. Pre bih razumeo da se neko ne slaže možda sa načinom rada, ali da kaže da ništa nije urađeno, to je već pitanje informisanosti. Svakako, verujem da u toj izjavi nikakve zle namere nije bilo“, naveo je Šapić.

Govoreći o protestima ispred Starog dvora, Šapić je naglasio da nisu svi učesnici protesta bili nasilni, te da je bio veoma razočaran kada je oko deset časova uveče video štetu pričinjenu ovom zdanju, kao i objašnjenjem kako je do toga došlo jer neko nije pušten da uđe.

„Svaki član Privremenog organa može da uđe u zgradu Starog dvora svakog dana od 8 do 16 časova, ali i nakon tog vremena ukoliko postoji objektivna potreba. Obezbeđenje može da dozvoli članovima Privremenog organa ulazak u zgradu van radnog vremena, ali ne u slučaju kada iza Vladimira Obradovića stoji hiljadu ili dve ljudi koji nasilno žele da uđu u Skupštinu grada. Videlo se da nisu svi učesnici tog protesta bili nasilni, već njih stotinak, a policija je dugo trpela napade pre nego što je usledila reakcija“, naveo je Šapić.

Ocenio je i da je policija bila prilično tolerantna za razliku od postupanja u zapadnim zemljama na koje se, kako je rekao, opozicija toliko poziva.

Šapić je rekao i da mora da postoji opcija protesta i demokratsko iskazivanje volje, ali u zakonskim okvirima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter