Izvor: Tanjug
18.05.2023 u 09:53
0

AMBASADOR ĐURIĆ POVODOM AVIO LINIJE BEOGRAD – ČIKAGO: Srpsko prisustvo u SAD je značajno osnaženo

Srpsko prisustvo u Americi je uspostavljanjem avio linije od Beograda do Čikaga značajno osnaženo, ocenio je danas ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić, nakon održane svečanosti povodom uspostavljanja ove avio linije u Kulturnom centru Čikaga.

-Er Srbija je postigla fantastičan uspeh za ovih osam godina. Letela je visoko, i evo stigla daleko i do druge linije u Sjedinjenim državama -rekao je Đurić.

ĐOKOVIĆ O LETU BEOGRAD- ČIKAGO: Porukom iznenadio sve „Svaka čast, zaista šampionski, Er Srbija servira as do asa!“ (VIDEO)

Ocenio je da linija ima i politički značaj.

-Ja volim da kažem da i naše bilateralne relacije idu uzlaznom linijom i lete ka novim visinama. Verujem da ce ovo stvoriti nove šanse i za biznis zajednicu, ali na ljudskom nivou, mnogo značajnije, ovo povezuje dva dela velike srpske porodice. U okolini Čikaga živi 300.000 ljudi, a u Americi živi preko milion ljudi poreklom sa naših prostora- naveo je Đurić.

Zahvaljujući ovoj liniji, ceo region biće mnogo više povezan, smatra Đurić.

-Beograd je postao ulazna tačka za celu jugoistočnu Evropu, imajući u vidu da samo poljski Lot iz Varšave leti za Čikago. Dakle, severozapad Sjedinjenih Američkih Država je sada mnogo bolje povezan sa našim delom Evrope, a Beograd je tu glavni hub- rekao je on.

Ističe da je zahvalan svima u rukovodstvu Srbije koji su podržali ovaj projekat, koji su marljivo i vredno radili kako bi se došlo do realizacije ove linije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter