Izvor: Tanjug
28.09.2023 u 08:00
0

AMBASDOR ĐURIĆ: Kurti snosi odgovornost za krvoproliće na severu KiM

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti snosi odgovornost za krvoproliće na severu Kosova i Metohije.

OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE! VUČIĆ ZAGRMEO: NEĆETE DOBITI NAGORNO-KARABAH!!!

„Krvoproliće na severu Kosova je tragedija koja je mogla i trebalo da bude sprečena. Neodgovorna politika Aljbina Kurtija pripremila je teren za tu tragediju“, rekao je Đurić za Foks njuz.

On je, kako prenosi američka televizija, optužio Kurtijevu vladu za monoetničku strukturu kosovskih snaga na severu, nepoštovanje postojećih sporazuma, teroristički tretman prema srpskom stanovništvu na severu koji je uključivao mnoge racije u srpskim sredinama, prisilno imenovanje gradonačelnika opština na severu KiM i javno kritikovanje pregovora o normalizaciji odnosa kojim posreduje Evropska unija.

Đurić je odbacio izveštaje pojedinih medija u Prištini o umešanosti „Vagnera“ u dešavanja na Kosovu i Metohiji, podsećajući na izjavu komandanta Kfora koji je rekao da nema dokaza o prisustvu te ruske paravojne grupe na KiM. Ambasador Srbije u Vašingtonu je, istovremeno, izrazio saučešće porodicama žrtava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter