Izvor:
13.04.2017 u 20:12
0

Amerika demantuje: NISMO BOMBARDOVALI ZALIHE OTROVNOG GASA, SIRIJA LAŽE!

Vojna koalicija na čelu sa SAD, koja se bori protiv Islamske države, negirala je navode sirijske vojske da je izvela napad koji je pogodio zalihe otrovnog gasa Islamske države i time uzrokovala smrt na stotine ljudi.

"Koalicija nije izvršila napade u toj oblasti u to vreme. Tvrdnje Sirije su netačne i namerne dezinformacije", naveo je portparol koalicije, pukovnik vojske SAD Džon Dorian u izjavi dostavljenoj Rojteru mejlom.

Stotine ljudi umrlo je od posledica trovanja , nakon vazdušnog udara koji su u sredu u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, izvele koalicione snage predvođene SAD na sedište i skladišta Islamske države u blizini Deir ez-Zor, navodi se u saopštenju sirijske vojne komande, koje je objavila agencija SANA

Kako se navodi u napadu je ubijen veći broj terorista, uključujući i plaćenike, kaže se u saopštenju, ali komanda sirijske vojske nije dala tačan broj poginulih i povređenih.

"Posle bombardovanja se, međutim, iznad skladišta izdigao žuti dim. To je dokaz da su u tom skladištu bili hemijski agensi. Kao rezultat toga stotine ljudi, uključujući civile, umrlo je od trovanja", navodi se u saopštenju, koje je preneo TAŠ.

Ovaj incident je kako navodi komanda sirijske vojske još jedan dokaz da terorističke organizacije poseduju zalihe hemijskog naoružanja i da su u mogućnosti "da ga nabave, skladište i koriste zahvaljujući pomoći dobro poznatih zemalja iz regiona".

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter