Izvor: BSC Happy
25.07.2023 u 10:16
0

PREMIJERKA BRNABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Apelujem na građane da što pre pijave ŠTETU nastalu tokom NEVREMENA, država će isplatiti pomoć u najkraćem roku“

Premijerka Srbije Ana Brnabić bila je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji.

Premijerka Ana Brnabić je u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ na Happy TV govorila na temu „KURTI NEPOŽELJNA OSOBA U POLITIČKOM VAŠINGTONU, ZAŠTO SU DECENIJAMA ZATAŠKAVANI ZLOČINI NAD SRBIMA“.

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Imaćemo povećanje plata i penzija, borimo se da Srbija u svakom trenutku živi bolje“

Premijerka Brnabić održala je juče javni sastanak o nacrtu zakona o javnim preduzećima, ovom prilikom na samom početku razgovora najpre je objasnila o čemu se tu zapravo radi i posebno naglasila da je ideja da se Predlogom zakona o upravljanju privrednim društvima u vlasništvu Srbije obezbedi lakše upravljanje javnim preduzećima, kako bi država znala da li tim preduzećima upravlja na način da stiču veću dobit za sve građane.

– To juče je bilo javno slušanje o nacrtu zakona, ali ne radi se tu o zakonu o javnim preduzećima, radi se o nacrtu zakona o upravljanju privrednim društvima, dakle preduzećima koja su u većinskom vlasništu Republike Srbije. Tu su naravno i javna preduzeća, ali nisu samo javna, stvar je u tome da smo mi do sada sve vreme imali dva zakona koja su uređivala tu oblast. Prvi je Zakon o javnim preduzećima, dok je drugi Zakon o privrednim društvima, koji uređuje sva privredna društva bez obzira da li Srbija u njima ima većinsko vlasništvo ili ne. Bila nam je ideja da ta dva zakona objedinimo kako bi napravili čitav pravni sistem jednostavnijim i transparetnijim, i kako bi efikasnije rukovodili preduzećima u kojima država ima većinsko vlasništvo. Ideja je da preduzeća imaju godišnje indikatore uspeha kako bi znali da li tim preduzećima upravljamo na način da ona stiču veće bogatstvo za sve građane Srbije. Prioritet nam je očuvanje nacionalnih i strateških interesa. Političari iz opozicije su protiv ovog zakona zato što javna preduzeća više neće biti partijski plen, nego će se direktori birati na konkursima i tako dalje. Kada kažu da to radimo da bi prodali javna preduzeća, da vam kažem jednu stvar da smo želeli da prodamo javna preduzeća, mogli smo i ranije da privatizujemo, zakon o javnim preduzećima to nije sprečavao ranije, ali mi to nismo uradili. Nadam se da će u buduće svi biti fer i relani, i da ovakve naslove više ne gledamo u medijima, poručila je premijerka Brnabić.

Premijerka je potom govorila i o anketnom odboru.

– Anketni odbor je bio jedan od zahteva opozicije koji su se u tom trenutku kao zvanični organizatori ovih pretosta uputili su određene teme kako bi se o njima raspravljalo na sednicama, tražili su izveštaj o stanju bezbednosti nakon tragedija. Zahvaljujući glasovima većine u parlamentu je usvojen ovaj dnevni red i bila je ta sednica. Opozicija nije čak ni glasala za taj dnevni red, valjda verujući da ukoliko mi ne glasamo, da će reći, evo oni se plaše te rasprave, nisu čuli građane. Mi smo glasali, jer mi nemamo problem da podnesemo izveštaj o tome šta radimo i kako radimo. Uvek ćemo reći šta smo uradili, na koji način, čak i kada pogrešim da kažem pogrešila sam i da se izvinim, to sam čak i radila, nikakva problem, radite, grešite. Moje poštovanje i odgovornost je pre svega prema građanima Srbije. Nakon takvih tragedija i monstruoznih događaja nismo trebali ni da počnemo da se bavimo politikom, tu za politiku nema mesta, to su ljudski životi, to su životi dece, zato se to nikada nigde u svetu nije desilo.

– Samo bih za kraj poručila kada već pričamo o solidarnosti, ovom prilikom apleujem na sve naše građane koji su oštećeni u ovim užasnim olujama koje su zadesile Srbiju ovih dana, da štetu prijave jedinicama lokalne samouprave, postoji tim koji radi na nadoknadi štete. Prijavite štetu privatne svojine. Rečeno je svima da nam šalju zapisnike, da ćemo isplatiti štetu, želim da napomenem da smo mi i odlukom Vlade uvećali iznos pomoći za sve pet kategorije. Mi ćemo brzo to isplaćivati, sve ekipe su na terenu, ministarima sam čak i rekla da smanje radno vreme u Skupštini ako treba da bi otišli na teren i da to što pre saniramo i rešimo u najkraćem mogućem roku. Još jednom samo apleujem na građene, prijavite štetu što pre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter