Izvor: BSC Happy
03.07.2023 u 10:04
0

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Imaćemo povećanje plata i penzija, borimo se da Srbija u svakom trenutku živi bolje“

Premijerka Srbije Ana Brnabić bila je gost jutarnjeg programa na Happy televiziji.

Premijerka Brnabić je u jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“ na Happy TV govorila na temu „ZAŠTO SE BLOKIRAJU MEĐUNARODNE
SAOBRAĆAJNICE?“ i o ostalim važnim pitanjima po pitanju naše zemlje i građana.

Na samom početku emisije premijerka je upitana kakva je situacija u Skupštini, Brnabić je istakla sledeće:

– Zaista je sve prešlo u vid bizarnosti, opozicija je rekla da ministar Gašić ne može snositi odgovornost za tragedije, ali da mora da da ostavku jer je malerozan čovek i da nema dobru karmu za sektor bezbednosti. I takva rasprava traje duže od mesec dana, ja sam bila više od 11 dana u Skupštini, želela sam da pokažem koliko poštujem tu temu, zahteve koje su izneli i htela sam iskreno da o tome razgovaramo. Da razgovaramo o REM-u, koji podsećam, ne bira Vlada, da razgovaramo o direktoru BIA, o ministru Gašiću, bezbednosnoj situaciji. I desilo se to da je opozicija tražila sednicu, ali čini mi se da su to i uradili čisto radi reda. Kao da nisu očekivali ni da će sednica biti zakazana, pa se nisu ni svi oni koji su je tražili udostojili da se pojave u skupštini, jer da poslanici vladajuće većine nisu glasali za dnevni red oni ne bi imali ni kvorum. I tako dolazimo do jedne neverovatne zloupotrebe poslovnika, jer ovlašćeni predlagač sednice ima neograničeno vreme za izlaganje. Da nije bilo SNS, sednice ne bi ni bilo, u poslednjih mesec dana su se jednom ili dva puta pojavili u Skupštini, organizuju protest sa zahtevima, a onda se ne pojave da o tim istim zahtevima razgovaraju. Predsednik Vučić je javno uputio poziv i da dođu da razgovaraju, jer kako drugačije da se reše problemi, rekao je čak i da možemo da raspišemo izbore, oni kažu ne žele. Zaista je sve neozbiljno i neodgovorno, zaključila je premijerka Brnabić, pa dodala:

– Mi smo u poslednjih deset dana imali značajne uspehe za sve naše građane i našu zemlju, da ne pominjem da smo dobili veliku priliku da budemo organizatori EXPO 2027, i onda imate neke tajkunske medije koji kažu da to i nije neki uspeh. Dobili smo čestitke širom sveta, ljudi koji kažu da je to neverovatan uspeh. Otvorili smo za Vidovdan obilaznicu oko Beograda, izdali prvu dozvolu za autonomnu vožnju u Beogradu, Srbija je četvrta zemlja u Evropi koja je izdala takvu dozvolu, i mnogo drugih stvari je bilo, i sve to radimo paralelno uz to gde opozicija pokazuje do sada neviđenu odgovornost. Mi moramo sada da delamo kako bismo ostali konkurentni, skupština je već duže od mesec dana blokirana, ne može da se bavi zakonima jer je u toku vanredno zasedanje… Ton u skupštini je prilično neozbiljan, nije dostojan naših građana i naše zemlje. Ali dobro, mi smo izvršna vlast i moramo da sedimo tamo jer su poslanici opozicije to tražili, navela je premijerka Brnabić.

Premijerka Brnabić je istakla da se predsednik u poslednjih mesec dana obratio nekoliko puta građanima i da je uvek govorio o bitnim i značajnim stvarima, o svemu onome što je u datom trenutku bilo važno za čitavu naciju i našu zemlju, nikada nije govorio trivijalne stvari, rekal je premiejrka odgvoorivši na prozivke koje su stizale na račun predsednika.

– Predsednik Aleksandar Vučić se obaćao građanima nekoliko puta u poslednjih mesec dana i nijednom nije pričao o trivijalnim stvarima, pre svega govorio je o situaciji na Kosovu i Metohiji i u kakvom su položaju Srbi na KiM, šta možemo da očekujemo, šta radimo i kako se borimo za njihovu bezbednost i stabilnost na čitavom Zapadnom Balkanu, jer nam je to izuzetno važno. Pričao je o tome i koliko ćemo ove godine povećati plate profesorima, svim zaposlenima u sektoru obrazovanja, za medicinske sestre i tehničare i dodatno povećanje penzija od oktobra, pa ponovo januara 2024. godine. I ništa od toga nije trivijalno, oni to možda posmastraju kao nasilje nad njima lično, jer znaju da je politika koju predsednik vodi ispravna i znaju koliku podršku ima od građana. Ja zaista ne razumem tu politiku koju opozicija vodi, ističe premijerka.

Predsednik je pre više od mesec dana uputio javni poziv za razgovor, da vidimo kako da rešimo ovo, da li idemo na izbore, kada će biti izbori… Aleksandar Vučić je čovek sa najvećim legitimitetom, jer ga je direktno izabralo više od 2 miliona ljudi, on zove na razgovor, oni kažu nećemo da razgovaramo. I to je demokratija i nenasilno društvo, koje neće da razgovara? Organizator protesta protiv nasilja, Srđan Milivojević, na čijem tviter profilu i dalje stoji poziv na ubistvo Danila Vučića i Andreja Vučića, govorio je u skupštini u petak i pohvalio se da nije ni spomenuo Bratislava Gašića, koji je tema tog zasedanja. Pitate se kuda to vodi?, rekla je premijerka.

Brnabić još jednom napominje da je tragedija koja se dogodila u Srbiji na strašan način zloupotrebljena i još jednom uputila molbu da treba postupiti ljudski kada se radi o jednoj tako velikoj tragediji.

– Ova tragedija je na najgori mogući način zloupotrebljena i od strane opozicije i od strane tajkunskih medija, oni kažu kako mi nismo ispunili zahteve roditelja. Kada mi kao političari pričamo o tome, onda dodatno podižemo tenziju, unosimo zabunu, a to najmanje sada treba da se desi, to je najmanje što sada treba toj školi, nastavnicima, roditeljima. Zaista nije ljudski, treba imati neku meru u svemu tome, jer je to velika tragedija, naglašava ona.
Opoziicju pozivam na dijalog, još jednom ponavljam, predsednik je pozvao takođe na dijalog, ja mislim da u jednom demokratskom društvu treba da se odazovu takvom pozivu. Oni moraju da poštuju odluku građana, ako želite da rešite nešto u društvu treba prvo da se odazovete tom pozivu. Sutra se održava Skupština, ali ja sutra neću moći da prisustvujem, jer imam sastanke ceo dan u Briselu, jer je to zakazano mngo ranije, niko nije mogao da očekuje da će se o ovoj temi razgovarati ovako dugo. Ja moram da se borim da Srbija dovede sve više investitora, tako da će me sutra zameniti kolege iz Vlade, a iskoristiću svaki trenutak da se vratim i da učestvujem u tom razgovoru, pre svega iz poštovanja prema građanima. Evo i sada nakon ovog gostovanja idem da razgovaram sa potencijalnim investitorima i to nam je jako važno, poručila je na samom kraju premijerka Ana Brnabić i dodala:

Mi nastavljamo da se borimo da Srbija u svakom trenutku živi bolje.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter