Izvor: Miloš Simeunović/BSC Happy
17.05.2023 u 13:54
1

PREMIJERKA ZA „BSC HAPPY PORTAL“ O DOJAVALJENIM BOMBAMA: „Deca su BEZBEDNA, u toku je orkestrirani HIBRIDNI RAT protiv Srbije“ (VIDEO)

Premijerka Srbije Ana Brnabić je za BSC Happy portal objasnila stanje u srpskim školama nakon 115 dojavi o bombama od jutros i saopštila koje će mere Vlada Republike Srbije preduzeti po tom pitanju, kako bi se u budućnosti slične situacije sprečile.

Premijerka Srbije – Ana Brnabić izjavila je da je reakcija MUP-a bila brza i da je najvažnije da su nam deca bezbedna.

Prvo da kažem da je dobro što je MUP odmah reagovao i što smo ustanovili da su to lažne dojave i to je najvažnije – da su naša deca bezbedna. To je pod tačkom jedan – rekla je predsednica Vlade Republike Srbije.

Premijerka kaže da je psihološki rat protiv Srbije koji je u toku sada značajnijih razmera.

Pored toga vi se sećate da smo mi dnevno imali te lažne dojave nakon što je počeo rat u Ukrajini, nakon što je Srbija viđena kao jedina zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji do današnjeg dana. To je vid psihološkog rata protiv Srbije, destabilizacije Srbije, u ovim teškim vremenima posebno. U ovimvremenima vidite da se i kuka i motika diže protiv Srbije, da se i tragedija koristi i za najstrašnije političarenje, najbesmislenije političke zahteve, koji nemaju nikakve veze ni sa borbom protiv nasilja, ni sa zločinima i ogromnim tragedijama koje su se desile, a koje će svakako promeniti naše društvo u svojoj srži – smatra Brbabićeva.


Srbija je pod napadom, cilj je slomiti kičmu Srbiji po svaku cenu

– Vi pored toga imate napade na neke druge instuticije Srbije. Imate jedan orkestriran napad na Srbiju, da joj se slomi kičma po svaku cenu. Mislim da je to cena koju plaćamo zato što vodimo samostalnu spoljnu politiku, zato što ne damo Kosovo i Metohiju. Zato što pored toga postižemo ekonomske uspehe. Zato sada imamo hibridni rat protiv Srbije, usmeren iz različitih centara. U kontekstu različitih pokreta, zahteva itd. Ovo je jedan frontalni napad na Srbiju. Mi ćemo se tome suprotstaviti. Čuvaćemo našu samostalnost, našu nezavisnost. Čuvaćemo koliko god možemo bezbednost građana i verujem da ćemo u tome uspeti – poručila je Brnabić.

Ophrvanost tragedijom i poštovanje prema nastradalima nemaju veze sa onim što je opozicija radila od dana kada se masakr dogodio

– Sve ono što moramo da odvojimo kao političke zahteve, da odvojimo od tragedija, nikakve veze nema sa tragedijama, ubistvima, ni sa borbom protiv nasilja; ima veze sa političarenjem, sve u cilju da opozicija dođe na vlast, ne izborima koje ne žele, već na ulici. To smo čuli od organizatora protesta protiv nasilja, koji svakodnevno pozivaju na nasilje – to su Milovan Brkić, Jovo Bakić i Srđan Milivojević, koji je pozivao na ubistvo i Danila i Andreja Vučića, ili Aleksandar Jovanović Ćuta koji poziva na šamaranje u Skupštini. Jedan dan u nedelji se skupe da se navodno bore protiv nasilja. Kako se bore protiv nasilja? Tako što blokiraju „Gazelu“, kako bi u stvari vršili nasilje nad svim ostalim građanima Srbije da ne mogu slobodno da se kreću, a što je njihovo ustavno pravo – ističe premijerka.

Poruka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić je da će Srbija pobediti

Dosta teška situacija, ali verujem da ćemo iz ovoga izaći jedinstveniji i jači. Da ćemo naći način da se izborimo sa svim problemima koje imamo i pre svega da obezbedimo da su deca bezbedna, da njihovi roditelji osećaju da se mi za to borimo, da smo na zadatku zajedno sa najvećim stručnjacima iz Republike Srbije – sa Institutom za mentalno zdravlje, sa Društvom psihologa Srbije i da to nikakve veze sa politikom nema. Da je to naša posvećenost tome da uradimo nešto za našu decu, za porodice, za njihove roditelje i da ćemo učiniti sve što je potrebno. Sve ostalo je domen spoljne i unutrašnje politike i sa tim treba da se nosimo na taj način – zaključuje premijerka Srbije.

NOVINAR: MILOŠ SIMEUNOVIĆ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREMIJERKA ZA „BSC HAPPY PORTAL“ O DOJAVALJENIM BOMBAMA: „Deca su BEZBEDNA, u toku je orkestrirani HIBRIDNI RAT protiv Srbije“ (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter