Izvor:
22.08.2017 u 15:24
0

Analitičari: Moguć kosovski scenario u Makedoniji!

Politička kriza na relaciji Beograd-Skoplje dodatno se zakomplikovala poslednjim dešavanjima kod naših južnih suseda, što je za posledicu imalo povlačenje srpskih diplomata na konsultacije.

Razlog za to, po mnogima, je što su makedonske bezbednosne službe vršile strašan pritisak na naše diplomate i to uz pomoć nekih stranih službi.

Prema rečima analitičara Dejana Vuka Stankovića, ovo čemu prisustvujemo neodoljivo podseća na dešavanja na Kosmetu pre nešto manje od dve decenije.

– Ne smemo zaboraviti njihove najave pre promene vlasti o dvojezičnosti, da imate potpuno homogene delove zemlje, tu naravno mislim na pripadnike albanske zajednice, a ta teritorija je naslonjena na granice sa Albanijom. Nekako sve što vidimo neodoljivo podseća na kosovski scenario i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi on, koji se pokazao uspešnim, bude ponovo aktiviran – rekao je u emisji "Dobro jutro Srbijo" Stanković.

Pozadina cele priče krije se, kako tvrdi Branko Radun, iza Tiranske platforme.

– Mislim da se albanski predstavnici u makedonskoj vlasti neće tu zaustaviti, na toj platformi.

happytv.rs
Foto: pixabay.com, Insajder/youtube printscreen, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter