Izvor: TANJUG
19.06.2022 u 13:12
0

ANKARA PODRŽAVA DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Izjava turskog ministra spoljnih poslova

 Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas u Prištini da Ankara podržava dijalog Beograda i Prištine i da smatra da dogovor treba postići diplomatskim putem. 

Čavušoglu je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministarkom spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donikom Gervalom rekao da Turska neće dozvoliti povratak u „mračne dane 1990-ih“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da Turska podržava „članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama“.

Govoreći o odnosima Ankare i Prištine, Čavušoglu je istakao da je najveća prepreka u odnosima dve strane postojanje pokreta FETO bivšeg imama Fetulaha Gulena, kojeg Turska optužuje za organizovanje neuspelog pokušaja puča 2016. godine.

On je dodao i da su turske kompanije spremne da investiraju na KiM i najavio ulaganja na KiM u oblasti energetike.

Gervala je rekla da Priština vidi Tursku kao neutralnog posrednika između Beograda i drugih strana u regionu i poručila da se Priština nada da će Turska doprineti, kako tvrdi, „sprečavanju Srbije da destabilizuje Balkan“.

USAME ZUKORLIĆ EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV: Nismo se raspali, postali smo stabilni i jaki-sve je to muftijina zasluga!

-Mi vidimo Rusiju, ali i Srbiju, ne samo kao agresivne faktore, već i kao destabilizujuće za naš region- rekla je Gervala.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter