Izvor:
04.03.2017 u 16:28
0

AP: Tramp spreman da odustane od „približavanja“ Moskvi!

Američki predsednik Donald Tramp bi mogao da odloži planove za dogovor sa Moskvom u borbi protiv Islamske države i drugim pitanjima.

Agencija AP navodi da je Tramp takvu odluku doneo suočen s novim talasom pitanja o tajnim vezama sa Rusijom.

U razgovorima sa diplomatama i drugim zvaničnicima, Tramp i njegovi pomoćnici su objasnili da o odlaganju takvog plana razmišljaju zbog nedavnih provokacija Moskve, prenosi američka agencija, pozivajući se na zvaničnike administracije i zapadne diplomate.

Preispitivanje centralnog načela predsedničke spoljne politike baca svetlo na rastuće političke rizike u uspostavljanju bližih odnosa sa Rusijom, u trenutku kada FBI vodi istragu o kontaktima članova Trampovog predizbornog tima s Moskvom, a kongresni odbori istražuju navode o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016, ocenjuje AP.

Ova agencija navodi da Trampov novi skepticizam u pogledu postizanja sporazuma sa Moskvom nagoveštava i rastući uticaj nove grupe savetnika koji su zauzeli čvršći stav prema Rusiji, uključujući ministra odbrane Džima Matisa i novog savetnika za nacionalnu bezbednost.

Uz to, i evropski saveznici vrše pritisak na Trampovu administraciju da ne prave rane ustupke Rusiji, a u te svrhe svoju retoriku kroje tako da privuku Trampovo poslovno okruženje naglašavajući opasnosti od postizanja lošeg sporazuma, tvrdi neimenovani zapadni diplomata.

U Beloj kući kažu da predsednik i njegovi savetnici tek treba da dogovore formalni pristup Rusiji, a razgovori o tome su još u ranoj fazi, zaključuje američka agencija.

b92.net
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter