Izvor: Tanjug
08.07.2020 u 12:51
0

BI-BI-SI: Krajnja desnica pred skupštinom Srbije

Bi-Bi-Si na engleskom u upravo objavljenoj vesti izveštava da su protesti u počeli mirno da su učesnici bili studenti i porodice, ljuti zbog odluke o ponovnom uvođenju policijskog sata od petka do ponedeljka, a zbog porasta broja novoobolelih.

Potom su, kako dodaju, demonstranti provalili u skupštinu, zbog čega je usledila intervencija policije. Izbili su sukobi i policija je ispalila suzavace kako bi rasterala demonstrante.

– Krajnja desnica – nacionalisti označeni su za podsticanje nemira i napad na parlament – navodi BBC i dodaje da su mediji pisali i da je među njima bio i poslanik koji se bori protiv vakcinacije i 5G mreže.

BBC takođe piše da su mnogi učesnici protesta nosili maske, ali ne i svi. Mediji prenose i da se tokom protesta, iako je inicijalni razlog za okupljanje bilo vraćanje policijskog časa, čuli povici o „izdaji Kosova“, a BBC na srpskom dodaje da su viđene i vođe pojedinih desničarskih pokreta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter