Izvor: Tanjug
18.02.2023 u 11:59
0

BORELJ NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Normalizaciji odnosa sa Prištinom ključna na putu Srbije ka EU

Žozep Borelj i predsednik Aleksandar Vučić sastali su se na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj naveo je danas, nakon susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su predlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politkom (CFSP) ključni za evropski put Srbije.

„SRBIJI ZAMERENO NEUVOĐENJE SANKCIJA RUSIJI“ Predsednik Vučić se ponovo sastao sa Boreljom (FOTO)

– Susreo sam se sa predsednikom Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, uoči dijaloga na visokom nivou na kojem ću biti prisutan 27. februara. Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom predloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa CFSP. Obe stvari su ključne na putu Srbije ka EU – napisao je Borelj na Tviteru.

Nešto ranije, predsednik Srbije objavio je na Instagramu da je tokom razgovora „snažno zamereno“ što Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter