Izvor: Tanjug
18.02.2023 u 13:24
0

VUČIĆ O BESMISLENIM TEORIJIMA ZAVERA: Tvrde da sam organizovao onu pušku i protest ispred Predsedništva, a imamo priznanje tog čoveka!

Vučić kaže da nije njegov posao da se bavi besmislenim teorijama zavera već da donosi racionalne odluke od kojih zavisi život zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su besmislene tvrdnje pojedinih njegovih političkih protivnika, poput Bojana Pajtića, da je sam organizovao protest ispred Predsedništva na Dan državnosti, kao i da postoji priznanje čoveka kod kojeg je tog dana pronađena puška.

Predsednik je, odgovarajući na pitanje novinara u Minhenu da prokomentariše to što je Bojan Pajtić izjavio – da je sam organizovao skup ispred Predsedništva na Dan državnosti kao i da je organizovao napad na sebe u Srebrenici, rekao da na to ne može da odgovori ni kroz osmeh niti podsmeh.

– Video sam da je rekao da sam i onu pušku sam organizovao, a imamo priznanje tog čoveka – rekao je Vučić.

Kaže za Pajtića da je racionalan, ali da ne voli da govori istinu.

Vučić kaže da ne zna kako da reaguje na tavke besmislene teorije zavere i da njegov posao nije da se time bavi već da donosi racionalne odluke od kojih zavisi život zemlje.

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO IZ MINHENA: „Sledeće nedelje je veliki dan za nas i Nemačku, postavljamo kamen temeljac za fabriku!“

– Kada ljudi kažu – svakako bi išlo isto u zemlji, pa ne bi. Evo da navedem primer, Libija ima pet puta više nafte od Emirata, pa je l idete u Dubai ili Bengazi, to vam je razlika između nekadašnjeg rukovodstva. Važno je kakvo rukovodstvo imate, mi moramo da donosimo racionalne i odgovorne odluke – poručio je Vučić.

Ističe da je, ipak, ljudima lakše da poveruju u besmislene teorije zavere, jer je ljudima lakše da poveruju da postoji neka vrsta kontrole nad nečim, nego da nema nikakve kontrole.

– Kako ćeš da optužiš zemljotres i prirodu i Boga, kada je lakše da optužiš neke zle ljude. Pa ako se postavi pitanje, ako su to već izazvali Amerikanci i CIA, pa što onda nisu izazvali zemljotres u Moskvi, i nema odgovora. U čovekovoj prirodi je da mnogo lakše poveruje da ima nešto sakriveno, nego da kaže da se to dogodilo od sebe. Tako je i ovde, mora da nije baš to tako kao što izgleda, vidi oni njega tamo zamalo da ubiju, mora da tu ima nešto. Kada nema ništa, kada je jasno kao dan, ljudima je lakše da to pronalaze – naveo je Vučić.

Dodaje da uvek mora da postoji krivac, koji mora da bude neko drugi.

– Moramo da ga pronađemo, koga ćemo virtuelno ili stvarno da hvatamo za gušu, umesto da se posvetimo sopstvenom radu, učenju i napretku i donošenju racionalnih odluka. I oni koji bi da rade na racionalna i realan način će uvek biti u manjini, ali oni su ti koji guraju zemlju napred i donose odluke koje imaju smisla. Ovo sve drugo, nema previše smisla – ocenio je Vučić.

Predsednik je dodao da se sada bavi drugim stvarima, na primer, da već razmišlja kako da sačuva gas od ove zime za sledeću i kako da nabavimo dodatne kapacitetet i slično.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter