Izvor: Kurir.rs
18.02.2023 u 12:10
0

PREDSEDNIK VUČIĆ UŽIVO IZ MINHENA: „Sledeće nedelje je veliki dan za nas i Nemačku, postavljamo kamen temeljac za fabriku!“

Predsednik Vučić istakao je da je tokom sastanaka razgovarao o saradnji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Minhenu, gde se održava Minhenska konferenciji o bezbednosti.

„PROLEĆE JE ODŠKRINULO KAPIJE NAŠIH DVORIŠTA“ Predsednik Vučić objavio pobedničku fotografiju nedelje (FOTO)

Tokom drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, predsednik se sastao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, kao i sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Predsednik Vučić istakao je da je tokom sastanaka razgovarao o saradnji.

– Sledeće nedelje je veliki dan za nas i Nemačku, postavljamo važan kamen temeljac za jednu fabriku – rekao je Vučić.

Kako je dodao, Nemačka i Srbija su učvrstile prijateljstvo. Dotakao se i sastanka sa Boreljom, ističući da taj sastanak nije bio nimalo lak.

Predsednik Vučić dodaje da su govorili o potencijalnim razgovorima sa Kurtijem.

– Naše je da čuvami mir i stabilnost i da se borimo za što više investicija. Srbiji je veoma oštro zamereno nepriključivanje sankcija Rusiji. Priprema potencijalnih razgovora sa Kurtijem, zna se o čemu mora da se govori. Da li ćemo moći da se spremimo, ja sam uvek spreman, ali uvek mora da se govori o ZSO. Srbija je spremna da radi. Nisam preveliki optimista, poznajući Kurtija i Prištinu. Ono što ste mogli da čujete ovde, Minhenska konferencija je postao Davos gde se mnogo više pričao o politici. Ukrajina je glavna tema – rekao je predsednik Vučić iz Minhena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter