Izvor:
20.11.2019 u 15:56
0

BRNABIĆ I DIREKTOR MEĐUNARODNOG KOMITETA CRVENOG KRSTA ZA EVROPU: Postoje niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima!

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta za Evopu i Centralu Aziju Martinom Šupom i tom prilikom istakla niz problema sa kojima se Srbija suočava u procesu traganja za nestalima na teritoriji bivše Jugoslavije.

Ona je istakla da bi bila dragocena pomoć te međunarodne organizacije kada je reč o razmeni informacija o nestalim licima.

Brnabić i Šup su razgovarali o daljem nastavku dobre saradnje, razmeni informacija i planovima u narednom petogodišnjem periodu, sa posebnim akcentom na pomoći te svetske organizacije u pronalaženju nestalih osoba iz vremena sukoba na prostorima bivše Jugoslavije.

Direktor MK CK Šup saglasan je sa srpskom premijerkom da je neophodan nastavak već dobro uspostavljene saradnje, rekavši da obe strane rade izuzetno težak i važan posao.

On je naveo da u narednom periodu, nakon Beograda, planira da poseti i Prištinu, Zagreb i Sarajevo, istakavši da su porodice nestalih u čitavom regionu povezane u zajedničkoj patnji.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović, kao i specijalni izaslanik predsednika Republike za rešavanje pitanja nestalih sa Hrvatskom Veran Matić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter