Izvor: TANJUG
03.04.2024 u 12:02
0

BRNABIĆ O ZAHTEVU OPOZICIJE ZA ISTI DAN SVIH LOKALNIH IZBORA: Ne želim da pravim nedemokratski presedan

Predsednica Skupštine Ana Brnabić rekla je na konferenciji za novinare posle skupštinskog kolegijuma sa predstavnicima koalicija Srbija protiv nasilja i NADA da nije mogla da prihvati zahtev opozicije da se svi lokalni izbori održe u istom danu jer "ne želim da kao predsednica Skupštine prvi put u istoriji Srbije pravim nedemokratski presedan kojim mi kao Narodna skupština nekom ograničavamo mandat, mislim da je to duboko opasan presedan koji zadire u demokratske principe".

„Oko toga nisam spremna da razgovaram, ali sam dala alternativni predlog da danas do ponoći raspišem beogradske izbore za 2. jun. Pristali smo da pomerimo izbore u Beogradu za krajnji mogući zakonski rok… a da sve ostale izbore imamo istog datuma“, poručila je Brnabić.

Dodala je da smatra da je to konstruktivan, korektan predlog i da se nadala da će to opozicija prihvatiti.

„Nažalost, oni su odmah odbili taj predlog, i rekli ‘ili sva tri zahteva ili nijedan’“, navela je Brnabić.

Kazala je da je opozicija ponovila, kako je rekla, svoj „ultimatum“.

„Ne mislim da je posebno u politici dobro razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo ponudili“, rekla je Brnabić i dodala da njena vrata ostaju otvorena, čime je zaključila današnji sastanak.

Kazala je da nije došla na sastanak da kaže „ne“, već je iskoristila vreme od kolegijuma u ponedeljka da razmisli šta je to što bi mogla vlast da ponudi opoziciji – da izađe u susret zahtevima opozicije.

Istakla je da je opozicija „odbila eksplicitno da dalje radimo zajedno na punoj primeni ODIHR preporuka, pa čak i na primeni ova dva njihova zahteva“.

Predstavnik koalicije Srbija protiv nasilja Miroslav Aleksić kazao je ranije danas da vlast nije pristala da se svi lokalni izbori održe u istom danu i da nepristajanje na to potvrđuje njihovu nameru da i u narednom izbornom procesu nastave da rade ono što su radili – seljenje birača, pritisak na birače, kao i fantomski birači.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter