Izvor:
01.08.2018 u 09:04
0

BRNABIĆEVA: Ima prostora za povećanje plata i penzija!

Premijerka Ana Brnabić kaže da ima prostora za povećanje plata i penzija s obzirom da su najnoviji ekonomski rezultati odlični, tačnije bolji nego što se očekivalo.

– Rast BDP-a u drugom kvartalu je 4,4 posto, a u prvom 4,6 posto. Dakle, u prvoj polovini godine je naša ekonomija rasla 4,5 posto najmanje. To nam govori, i sigurna sam će MMF da se složi, da imao prostora i za ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, za povećanje za one koji imaju najmanje penzije, ali i za povećanje plata u javnom sektoru", istakla je Brnabić.

Ona, međutim, nije mogla da kaže koliko će to povećanje biti niti u kom će mesecu do njega doći.

– Ono što prvo gledamo su penzije i očekujem da ćemo kao vlada to poslati u Skupštinu na jesen i da ćemo imati, nadam se, novembra i decembra vraćanje i povećanje penzija – rekla je Brnabić.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter