Izvor: Kurir.rs
22.05.2023 u 18:17
0

Brnabićeva o merama sprovedenim nakon tragedije u OŠ „Vladislav Ribnikar“

Strategija bi obuhvatila niz aktivnosti na polju obrazovanja, socijalne zaštite, kao i aktivnosti usmerenih na mlade.

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa direktorkom UNICEF-a u Srbiji Dejanom Kostadinovom o aktivnostima sprovedenim neposredno nakon tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koje su Vlada Srbije i resorna ministarstva realizovali uz podršku UNICEF.

ANA BRNABIĆ: Ne postoji registrovano vršnjačko nasilje protiv tog dečaka koji je počinio ovaj stravičan zločin

Premijerka Brnabić zahvalila je direktorki UNICEF na brzoj reakciji i podršci aktivnostima Vlade, pored ostalog i kroz uključivanje u radne grupe koje je Vlada formirala nakon tragičnih događaja početkom maja.

Brnabić je istakla da su upravo eksperti i vodeći stručnjaci iz različitih oblasti ključni za kvalitetan i efikasan rad ovih radnih grupa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Poseban fokus u razgovoru bio je na neophodnosti izrade strategije koja treba da obuhvati preventivno delovanje i da se formuliše na osnovu najboljih iskustava i praksi, u čemu će podrška UNICEF biti od velikog značaja, dodaje se u saopštenju.

Kao dobar primer iz dosadašnjeg rada sa mladima, premijerka je navela formiranje omladinskih centara u više gradova u Srbiji, kao jedinstvena mesta gde mladi mogu da dobiju informacije o različitim temama koji su važne za njih.

Direktorka UNICEF-a Kostadinova poručila je da je ta organizacija uvek spremna da pruži podršku Srbiji kroz ekspertsku pomoć, posebno imajući u vidu težinu i kompleksnost tragičnog događaja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter