Izvor:
17.09.2018 u 12:24
0

DAČIĆ KAŽE DA JE SRBIJA PRIVILEGOVANA U KINI: Poseta Vučića pokazuje dubinu naših odnosa!

Srbija ima privilegovan položaj u Kini, pažljivo smo gradili te odnose i retko koja zemlja može da se pohvali značajnim posetama kineskog rukvodstva, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je na pitanje novinara da prokomentariše posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao da je reč o značajnoj poseti koja pokazuje dubinu naših odnosa sa Kinom, navodeći da je Srbija jedna od zemalja koja je svakako najveći prijatelj Kine u Evropi i najviše koristi mogućnosti kineskog investiranja.

"Ovo je samo još jedan pokazatelj ispravnosti nase politike", rekao je Dačić i dodao da Srbija razvija odnose sa zapadnim zemljama, ali i sa Rusijom i Kinom.

Nova ulaganja, kako kaže, mogu da nas raduju, jer će povećati BDP, a to znači i ne samo nove investicije, već ulaganja i u obrazovanje, zdravstvo i druge oblasti.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter