Izvor: Tanjug
27.02.2023 u 11:16
0

DIJALOG U BRISELU: Predstavnici EU prvo se sastaju sa Kurtijem – razgovor sa Vučićem oko 16.45h!

U današnjem dijalogu između Beograda i Prištine, čiji je početak zakazan za 15 sati u Briselu, prvi planirani bilateralni sastanak predstavnika EU je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim oko 16.15 sati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

NAJDUŽI DAN U BRISELU, EVO ŠTA OČEKUJE VUČIĆA: „EU bi volela da se Beograd i Priština danas u Briselu obavežu na francusko-nemački plan!“

Očekuje se da bilateralni sastanci sa liderima traju po jedan sat, a zatim bi Vučić i Kurti zajedno trebalo da se sastanu sa šefom EU diplomatija Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Miroslavom Lajčakom.

Prema planu, ukoliko ne dođe do saglasnosti između Vučića i Kurtija, ponovo će biti održani bilateralni sastanci lidera za evropskim predstavnicima.
EEAS planira konferenciju za novinare na kraju sastanka.

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA: Vučić se oglasio pred odlazak u Brisel (VIDEO)
Predsednik Vučić je rekao da očekuje veoma težak sastanak, ali da je Srbija privržena miru i stabilnosti u regionu, te da je u tom kontekstu spreman da radi na konceptu i primeni ponuđenog plana, uz jasno određena ograničenja, saopštila je ranije Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter