Izvor:
25.09.2018 u 20:02
0

ĐURIĆ: Borba za snažnu Srbiju se nastavlja!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da se borba za snažnu Srbiju nastavlja, i da je sada, posle svega što smo pretrpeli u protekle tri decenije, vreme da se Srbija diže sa kolena.

Đurić je posebno zahvalio penzionerima na teretu koji su izneli u procesu reformi makroekonomske i fiskalne politike.

„Predsednik Vučić je našao ogroman oslonac i razumevanje u tom delu društva za ekonomske mere koje su dovele do toga da u roku od nekoliko godina, od pada koji se meri milijardama evra na godišnjem nivou, dođemo u poziciju da smo jedna od prve tri zemlje Evrope po rastu bruto domaćeg proizvoda“, rekao je Đurić, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Đurić je objasnio da je naša obaveza da izdržimo sve pritiske i da odluke donosimo hladne glave i racionalno, upravo imajući u vidu budućnost, ali ne gubeći iz vida ko smo šta smo i šta su naši preci uradili i dali za svoju državu.

„Izazovi pred nama su složeni, jer svet je danas jako opasno mesto i bojim se da će vreme pred nama to pokazati i u slučaju Balkana. Naša obaveza je da tome pristupimo pametno, racionalno i ozbiljno, te da našu politiku danas projektujemo deset, dvadest ili pedeset godina unapred, a da odluke donosimo promišljeno, ne spram onoga što bi bilo najpopularnije", kazao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, naša odgovornost je da se izborimo za ono za šta možemo da se izborimo kao država i narod, bez obzira na želju onih na domaćoj političkoj sceni koji su ujedinjeni u zahtevu da se ništa ne menja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/markodjuric

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter