Izvor:
04.04.2017 u 14:15
0

ERDOGAN ČESTITAO POBEDU VUČIĆU: Turski predsednik prvi gost posle izbora?

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas premijeru Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima, ističući da su prijateljski odnosi i saradnja između dve ključne zemlje na Balkanu, dali važan doprinos regionalnom prosperitetu i miru.

Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, Vučić je telefonom razgovarao sa Erdoganom, koji je prihvatio poziv premijera da poseti Srbiju i naglasio da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsednika Srbije.

Turski predsednik je istakao da su liderstvo i lična zalaganja premijera Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo bilateralne odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.

On je u ime naroda Turske i u svoje ime čestitao premijeru Vučiću na pobedi.

"Kao dva lidera, koja su izabrana za vreme svog premijerskog mandata, u potpunosti verujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših trenutnih prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije", istakao je predsednik Erdogan, dodavši da se nada da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, twitter/ brzotacnojasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter