Izvor: Kurir.rs/Beta
22.11.2022 u 14:39
0

EVROPSKI SUD PODRŽAO ZAHTEV BOLESNOG RUSA: Zatražio azil u Holandiji jer mu je potreban medicinski tretman kanabisom!

Evropski sud pravde podržao je danas Rusa koji želi da ostane u Holandiji jer mu je potreban medicinski tretman kanabisom koji mu nije dostupan u matičnoj državi.

EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA: Rusija više nije članica Konvencije o ljudskim pravima

Najviši sud Evropske unije saopštio je da tog čoveka ne treba vraćati kući iako je Holandija odbila njegove zahteve za azil.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U saopštenju se navodi da bi ga nedostatak odgovarajućeg tretmana izložio takvom bolu „da bi to bilo u suprotnosti sa ljudskim dostojanstvom“.

Sud EU reagovao je na pitanje lokalnog holandskog suda koji je tražio smernice kako da se pozabavi tim pitanjem.

Na lokalnom sudu je da donese odluku o slučaju, ali savet suda u Luksemburgu ima veliki značaj.

Rusija zabranjuje upotrebu kanabisa, a ruski državljanin je sa 16 godina oboleo od raka krvi i u Holandiji je na lečenju koje uključuje kanabis.

Nakon što je njegov poslednji zahtev za azil odbijen, otišao je u holandski okružni sud i zahteva da mu se dozvoli da ostane u zemlji jer mu je neophodno lečenje kanabisom.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter