Izvor: Tanjug
22.11.2022 u 15:28
0

„UZROK SVIH PROBLEMA NA KIM JE NESPROVOĐENJE DOGOVORA“ Dačić objasnio šta su crvene linije za Beograd

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da u Prištini misle da međunarodna zajednica neće ništa preduzeti protiv njih i da je sada vreme da ih neko razuveri.

Dačić je novinarima posle sastanka sa šefom italijanske diplomatije rekao da je Srbija kada je reč o situaciji na KiM i dogovorima pokazala da je deo rešenja.

On je naveo da su crvene linije za Beograd, članstvo Kosova u UN i ugrožavanje života i imovine Srba na KiM.

BOCAN-HARČENKO UPOZORIO: Zapad namerno ostavlja „bezbednosni vakuum“ da bi ga popunile snage kosovsko-albanske policije!

– Ne možemo da razgovaramo o tome da Kosovo potvrdi svoju nezavisnost time što će postati članica UN, sa druge strane crvena linija jeste i napad na Srbe, ugrožavanje njihovih života i imovine. To Srbija ne može dozvoliti, ali se nadamo da je ovaj rok (od 48 sati) dat da bi se u njemu našla odgovarajuća rešenja – rekao je Dačić.

Ministar je ocenio da je predsednik Aleksandar Vučić još jednom demonstrirao volju i želju Srbije da sve probleme rešava mirnim putem i da ostaje verna dijalogu, te da neće povlačiti jednostrane poteze čak i ukoliko joj se neki predlozi ne dopadaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– U tom pogledu svima smo jasno pokazali da je uzrok svih problema na KiM nesprovođenje dogovora koji su postignuti u okviru Briselskog sporazuma i da je uzrok svih problema opstrukcija koja dolazi iz Prištine – naveo je Dačić.

Ocenjuje da je na delu nametanje suvereniteta tzv. nezavisne države na severu Kosova gde to do sada nije bilo moguće niti će biti u budućnosti, jer sprski narod to ne želi.

– Mi se nadamo da će međunarodna zajednica uključujcuhi i EU i SAD i druge velike sile moći da nađu način kako da ubede odnosno zaprete Kurtiju da bude u funkciji mira i stabilnosti u regionu. U tom pogledu se nadamo da će se ipak postići neko rešenje, ali kao što smo rekli i pre Vučićevog puta u Brisel adresa za tako nešto jeste Priština – ukazao je Dačić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter