Izvor: HappyBSC
09.08.2022 u 07:34
0

GORAN VESIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: OTVORENI BALKAN nije zamena za EU, ali je način da zajedno SARAĐUJEMO

Gost jutarnjeg programa „DOBRO JUTRO SRBIJO“  na HAPPY TV bio je član predsedništva SNS Goran Vesić.

Vesić je istakao da je najvažniji zadatak nove vlade da obezbedi energetsku bezbednost tj. dovoljno energenata. Dodaje i da imamo dva izvora dopremanja gasa zahvaljujući „Balkanskom toku“ tj. „Turskom toku“. Takođe, dodaje i da mi imamo „Banatski dvor“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Druga stvar koju navodi Vesić kao bitnu, jeste da se obezbedi hrana za građane i kaže da će Srbija imati dovoljno životnih namirnica. Međutim, kaže da treba da vodimo računa, jer ipak ne proizvode se sve namirnice u Srbiji.

– Vlada mora da bude efikasna, jer će rešavati dnevne probleme koji će se rešavati upravo u ovakvim situacijama, jer ne možemo da pretpostavimo šta će se dogoditi.

Osim toga, Vesić je dodao i da je veoma važno da se nastavi sa rastom GDP (BDP).

Dodaje i da se neće odustati od investicija, kao i da se nada da će se sve te investicije realizovati i završiti.

Vesić je rekao da misli da nauka treba da se izdvoji u nauku, kao poseban sektor, jer se dosta ulaže tu.

Vučić je Hrvate podsetio na Jasenovac

Vučić je Hrvatima kriv, jer neće da ćuti o zločinima u „Oluji“, neće da ćuti o zločinima u Jasenovcu i zato što je Srbija uspešnija od njih – dodaje Vesić.

Ističe da zabranjujući Vučiću da poseti Jasenocac, opet su pokrenuli tu temu i ceo svet o tome priča sada kako jedan predsednik ne može da poseti Jasenovac, koncentracioni logor, gde je stradao njegov narod.

Vesić o nedavnim nemirima na Kosmetu, ističe da je ta situacija pokazala koliko je bitna uloga međunarodne zajednice, kao i to da je veći deo te zajednice bio na strani Srbije tokom tih nemira. 

– Pokazalo se da na Balkanu imate samo dva puta: Ili hoćeš rat ili hoćeš „Otvoreni Balkan“ – rekao je Vesić.

Dodaje i da se pokazalo da „Otvoreni Balkan“ pokazao da Srbi i Albanci mogu da žive zajedno.

Dodoaje i da ga čudi što deo Evropske unije ne podržava toliko Otvoreni Balkan, jer je i sam stvoren po postulatima na kojima psotoji EU, dok sa druge strane, SAD stoji iza ovog projekta.

– Otvoreni Balkan nije zamena za EU, ali je jedan način da mi zajednički sarađujemo, da govorimo jednim glasom, da možemo da inestitorima ponudimo veće tržište, da pomažemo jedni drugima itd. – zaključio je Vesić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter