Izvor:
15.03.2017 u 15:59
0

Hit: VUČIĆ „POPIO“ TUŽBU ZBOG SPOTA „VUČIĆU, PEDERU“ – JER VREĐA GEJEVE?!

Udruženje "Da se zna" saopštilo je danas da je podnelo prijavu Sektoru tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija zbog uvredljive terminologije u predizbornom spotu Srpske napredne stranke (SNS), koja može podstaći dalju diskriminaciju i socijalnu distancu prema LGBT populaciji.

To udruženje je u saopštenju podsetilo da Zakon o oglašavanju zabranjuje bilo koji sadržaj koji se može smatrati uvredljivim i može podstaći diskriminaciju.

Precizirali su da misle na spot SNS-a u čijem se završetku čuju navijački pokliči "Vučiću, pederu" sa tribina.

"Ističemo da je reč 'peder' uvredljva i da se koristi isključivo u negativnom kontekstu, te da kao takva nesumnjivo vređa pripadnike LGBT populacije. Emitovanjem navedenog spota se podstiče diskriminacija na osnovu seksualne orijentacije".

Ta nevladina organizacija zatražila je da Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija naloži SNS-u da sa zvaničnog kanala te stranke na Jutjubu ukloni sporni spot, odnosno da iz spota uklone uvredljive izjave "Vučiću pederu", kao i da preduzme sve druge radnje na koje je zakonom ovlašćeno te da izrekne odgovarajuće mere.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter