Izvor: Tanjug
07.03.2024 u 10:57
1

IMALI SU PRILIKE DA SE DOKAŽU Biljana Šahrimanjan Obradović: Kombinacija Šapić i Brnabić važna za Beograd i za državu

Analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan Obradović izjavila je danas, povodom odluke Predsedništva Srpske napredne stranke da Ana Brnabić bude kandidat za predsednika Skupštine Srbije, a Aleksandar Šapić kandidat za gradonačelnika Beograda, da je ta kardovska kombinacija jako važna za Beograd, ali i na nivou države.

„Jako je važna funkcija koju će u narednom periodu da obavlja Ana Brnabić zato što nas čekaju novi zakoni, potrebno je da imamo određene reforme upravo zbog one pomoći koja nam dolazi iz Evropske unije, milijardu evra bespovratnih sredstava i četiri miljarde sa odličnom kamatnom stopom“, navela je ona za Tanjug.

Obradovićeva kaže da je Srbiji potrebno prepoznatljivo lice koje će biti na čelu parlamenta, kao što je Ana Brnabić, sa velikim iskustvom i patriotizmom koje je, smatra ona, Brnabićeva pokazala tokom svojih prethodnih mandata na mestu premijerke. Kada je reč o Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika Beograda, analitičarka je izjavila da, iako je on imao malo vremena da se pokaže i dokaže u Beogradu, već se vidi određeni broj dobrih rezultata.

„Jedna od sledećih važnijih funckija jeste ministar spoljnih poslova, jer sa dolaskom Ane Brnabić na čelo parlamenta jasno je stavljeno koji je kurs naše zemlje, a to je da mi budemo član EU i samim tim ćemo videti ko će biti ministar spoljnih poslova. Ja se ne bih iznenadila ukoliko bi to bio Marko Đurić, čime bismo zaokružili određenu priču Vlade, grada i spoljašnih poslova“, ocenila je ona.

DOŠAO U BOLNICU ZBOG SITNICE, OSTAO BEZ CELE ŠAKE: Bolnica uz Prokuplju obavezna da pacijentu isplati 3,4 miliona odštete, plus DOŽIVOTNO IZDRŽAVANJE

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da svetu posle maja, ako se situacija sa Ukrajinom ne smiri, preti katastrofa neviđenih razmera, Obradovićeva je rekla da smatra da se u ovoj godini neće voditi ozbiljnije bitke, već da će u fokusu biti proizvodnja namenske industrije, i dodala da ukoliko u 2024. ne dođe do određenog primirja izmeđe Rusije i Ukrajine, da će 2025. godina biti godina kada će se voditi velike bitke.

„Mislim da se predsednik Vučić fokusirao na taj deo, zato što smo mi analitičari viđenja da bi 2024. godine trebalo da krenu mirovni pregovori i da se usklade dve strane. Ako se to ne desi, 2025. godine nas čeka unakrsna vatra. Samim tim Srbija jeste u tim geopolitičkim turbulencijama, iz kojih za sada izlazimo kao pobednici zato što svoj brod nismo vezali za gubitnički tim, nego gledamo da gradimo dobre odnose sa EU, SAD“, objasnila je ona.

Kako je navela, ukoliko Srbija bude deo EU, biće jača i snažnija kao država, što će, smatra ona, značiti i bolju bezbednost za sve građane na celoj teritoriji Srbije.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IMALI SU PRILIKE DA SE DOKAŽU Biljana Šahrimanjan Obradović: Kombinacija Šapić i Brnabić važna za Beograd i za državu”

  1. Ova rava iz jermenije k’o Kim Kardašijan.
    Terajte kurce u USA da se „silikonira“ pa se možda neko i sažali a ne njen Obradović koji da krava nosi gaće pičke vid’one bi!
    Eeeee kurtoni!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter