Izvor: BSC HAPPY
20.01.2023 u 21:58
0

MINISTAR DAČIĆ RAZGOVARAO SA RUMUNSKIM KOLEGOM: Šef srpske diplomatije izrazio zahvalnost za razumevanje teškog položaja Srba na KiM

Sagovornici su konstatovali da se bilateralni odnosi dve zemlje razvijaju u duhu tradicionalnog prijateljstva.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Rumunije Bogdanom Aureskuom.

Sagovornici su konstatovali da se bilateralni odnosi dve zemlje razvijaju u duhu tradicionalnog prijateljstva, uz opredeljenost za produbljivanje saradnje i proširenje dijaloga u narednom periodu u svim oblastima od značaja za dve zemlje.

MINISTAR DAČIĆ NAGLASIO: Podržavam stav predsednika Vučića da Srbija ima svoje crvene linije vezano za KiM

Šef srpske diplomatije Dačić izrazio je zahvalnost za podršku koju Rumunija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kao pitanju od našeg prvorazrednog nacionalnog interesa, kao i za razumevanje za težak položaj Srba i nealbanskog stanovništva na KiM.

Sagovornici su razmenili mišljenje o evropskim integracijama Republike Srbije, te istakli da je dalji napredak na evropskom putu izuzetno značajan u složenim okolnostima, u kontekstu novih geopolitičkih izazova na evropskom kontinentu.

Dva ministra ukazala su na potrebu daljeg energetskog i infrastrukturnog povezivanja kroz brojne zajedničke projekte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sagovornici su se složili da je direktna komunikacija i redovna razmena poseta na visokom i višem nivou od ključnog značaja za napredak saradnje u svim oblastima od interesa.

Ministar Auresku podsetio je na otvoren poziv za zvaničnu posetu šefa srpske diplomatije Bukureštu, te su se dva ministra dogovorili o realizaciji ove posete u skoroj budućnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter