Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
21.11.2023 u 10:55
1

JOŠ ŠEST DANA ZA PREDAJU LISTA: Bliži se kraj rokovima za izborne radnje

Svi koji žele da učestvuju u izbornoj trci na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima 17. decembra, imaju još šest dana da podnesu kandidature, jer rok ističe 26. novembra u ponoć.

Do sada je broj na listiću dobilo deset stranaka i koalicija. Ko će se sve naći na listiću na kojem će građani zaokruživati koga žele znaće se 1. decembra, kada se mora utvrditi konačna izborna lista. 

Proglašena Izborna lista Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane

Rok za donošenje rešenja o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača je 1. decembar, dostavljanje rešenja o zaključenju biračkog spiska RIK-u je 2. decembar, nakon čega se on objavljuje u Službenom glasniku.

Dodatne izmene u biračkom spisku, odnosno da se u njega, na primer, upiše neko ko je tek napunio 18 godina, moguće su do 13. decembra.

Predizborna tišina počinje da teče 14. decembra u ponoć i traje do 17. decembra u 20 časova, odnosno do zatvaranja biračkih mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JOŠ ŠEST DANA ZA PREDAJU LISTA: Bliži se kraj rokovima za izborne radnje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter