Izvor: Tanjug
21.11.2023 u 10:27
0

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE SASTANKA SA STOLTENBERGOM: Gde će se raspoređivati Vojska Srbije, to je naša stvar!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Predsednik Vučić naglasio je da su na Kosovu i Metohiji samo Srbi napadani, ali i da je stvar Srbije gde će da raspoređuje svoju vojsku.

– Kada gospodin Stoltenberg kaže da KFOR osigurava mir i sigurnost za sve zajednice na Kosovu nije bilo potrebe da osigurava mir za bilo koga drugogo osim za Srbe. Samo su Srbi bili ugroženi, samo su Srbi bili napadani. Nikada Albanci nisu bili napadani. Samo Srbi. Da budem još jasniji, isključivo Srbi su bili napdani od 2001. godine, od 2004, posebno posle 2008. godine, a posebno od kada je na vlasti Aljbin Kurti.

– Upoznao sam Stoltenberga da je za poslednjih godinu dana 13 odsto Srba napustilo sever. Ako to nije nasilje, onda ne znam šta je. Zapad zanima samo Banjska, a mi imamo drugačije viđenje onoga što se dogodilo. Vojska Srbije je profesionalna obavljala svoje zadatke, nikada nije prekoračila svoje obaveze i svoja prava. Naša je stvar gde ćemo da raspoređujemo vojsku – poručio je predsednik.

Najpre se obratio Jens Stoltengerg

– Zaista se radujem da vidim primere dobre saradnje između NATO-a i Srbije, pošro ću se danas sastati sa nekim naučnicima, i to pokazuje kako oni rade zajedno… i Vi i ja smo prisustvovali zajedničkim vežbama i nadam se da ćemo moći da nastavimo i u buduće. Razgovarali smo i o tenzijama na severu KiM i o značaju mirovne misije. Dve decenije KFOR garantuje sigurnost za sve nacije, to ćemo i nastaviti – kazao je on.

Poručio je da oni koji su krivi za nasilje na KiM treba da budu izvedeni pred lice pravde. Kako kaže NATO je spreman da očuva mir.
– Računam na sve strane da smanje tenzije i da se suzdrže od eksalatornih postupaka – poričio je.

Na početku obraćanja on se zahvalio na pozivu te istakao kako je Srbija važan partner.

Sastanak je počeo oko 9.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika, a posle sastanka biće održana i zajednička konferencija za medije.

Stoltenberg će danas razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić.

GENERALNI SEKRETAR NATO U BEOGRADU: Predsednik Vučić danas sa Stoltenbergom

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter