Izvor: tanjug
14.02.2024 u 14:38
3

STOLTENBERG POZVAO BG I PRIŠTINU: Svi na da se uzdrže od zapaljive retorike

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas sve strane na Zapadnom Balkanu da se uzdrže od zapaljive retorike i postupaka koji bi mogli da dovedu do dalje eskalacije tenzija, istovremeno istakavši značaj procesa dijaloga Beograda i Prištine.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare pozvao Beograd i Prištinu da se angažuju u dijalogu uz posredovanje EU i naglasio da ohrabruje obe strane da se u dobroj veri uključe u pregovarački proces.

On je ocenio da su u poslednje vreme prisutne pojačane tenzije na Kosovu i drugim delovima Zapadnog Balkana i podsetio da je pred Božić posetio region.

UŽIVO PREDSEDNIK U NIŠU: Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme „Tamnava“ će biti glavno pojačanje naše vojske“

„Moja glavna poruka je da sve strane treba da se uzdrže od zapaljive retorike i postupaka koji bi mogli dodatno da eskaliraju tenzije u regionu“, rekao je Stoltenberg.

Kako je dodao, zbog dešavanja na Kosovu prošle godine, NATO je povećao prisustvo na Kosovu.

„Kao rezultat napada i nasilja koje smo videli na Kosovu u poslednjih godinu dana, NATO je pojačao svoje prisustvo. Tamo je i Kfor. Tu smo da osiguramo mirno i bezbedno okruženje za sve zajednice. Dodali smo hiljade dodatnih vojnika kako bismo ispunili mandat koji smo dobili od Ujedinjenih nacija“, zaključio je Stoltelberg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “STOLTENBERG POZVAO BG I PRIŠTINU: Svi na da se uzdrže od zapaljive retorike”

  1. Taj prst treba da ti neko slomi !!!Ko siti,jesi li zaboravio da si odrastao u BEOGRADU ????? SRPSKI BOLJE PRIČA NEGO NEKI IZ SRBIJE ŠTO BI TREBALI ZNAZI SPSKI JEZIK !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter