Izvor: HAPPYBSC
14.02.2024 u 14:51
0

PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO VAŽNE VESTI: „Uložićemo 300 miliona evra u novo domaće naoružanje za VS“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su artiljerijski sistemi „nora“, „gvozdika“ i „tamnava“ velika pojačanja za Vojsku Srbije jer je u modernom ratu artiljerija ta koja suštinski pobeđuje.

„Artiljerija je uz tenkove, majka svih ratova. I to se sad vidi u Ukrajini. Možemo mi da volimo i dronove i helikoptere, ali artiljerija je suštinski ta koja pobeđuje na frontu. I, ovo su strašna pojačanja za nas,“ rekao je Vučić u Nišu gde prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Predsednik je dodao da su novi artiljerijski sistemi značajna pojačanja za Vojsku Srbije.

„Pre dve godine smo prikazivali prototip Nore, a sada ih imamo već 24. Kada ubacimo „tamnavu“ stićiće i „gvozdika“ i to su stravična pojačanja za našu vojsku“, rekao je Vučić. Tokom obilaska predsednik se obišao i višecevni artiljerijski sistem „tamnava“ koje je predviđeno da kao najveće i najjače oruđe artiljerije u mešovitoj artiljerijskoj brigadi zameni sistem orkan.

„Tamnava ima veću vatrenu moć od „orkana“, može da nosi 96 raketa, 128 mm dometa 50 km ili one glavne 262 mm dometa 70 km. To će biti glavno oruđe“, objasnio je prilikom obilaska predsedniku Srbije pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović. Predsednik Vučić je dodao da je 30. januara na sastanku u Topčideru, na kome su predstavljeni rezultati analize stanja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2023. godinu, napravljeni i novi planove i da je sada potrebno naporno raditi na njihovoj relizaciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter