Izvor: happybsc
14.02.2024 u 14:36
0

PREDSEDNIK U NIŠU: Vučić prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme „Tamnava“ će biti glavno pojačanje naše vojske“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u kompleksu Niške tvrđave.

Obilazak kompleksa Niške tvrđave u kojoj je izloženo oružje i oprema

Po dolasku, predsednik je pozdravio prisutne i poželeo im srećan rad i srećan praznik.

– Naše je da zaštitimo ljude – rekao je Vučić.

– Miloše nešto moramo da uradimo. Vukan je pravio kartonske tenkove, sve samo da bude vojnik. Sad neće da bude vojnik, nego fudbaler – otkrio je predsenik.

– Moji omiljeni helikopteri, MI-35, vidite kakav zvuk imaju, pravi borbeni – rekao je predsednik.

Predsednik je potom razgovarao sa mladim vojnicima. Ukazao je i na to kako mu je Šojgu ukazao da magacin puške treba da bude transparentan i kako se na tome mora raditi kako bi vojnici u svakom momentu znali koliko municije imaju.

Predsednik je potom prešao na dalji obilazak artiljerije, te istakao da očekuje da do kraja godine „Tamnava“ bude deo Vojske Srbije.

– Tamnava je predviđena kao najjače oruđe artiljerije, da zameni sistem orkan. To će biti glavno oruđe.

– Ako prvi primerci mogu da uđu do kraja godine, možete li da ih proizvedete – upitao je predsednik i još jednom dobio potvrdne odgovor.

-Ako prvi primerci mogu da uđu do kraja godine, možete li da ih proizvedete – upitao je predsednik i još jednom dobio potvrdne odgovor.

 Artiljerija je uz tenkove majka svih ratova. Džaba sve, možemo da volimo dronove, to je ono što dobija veći prostor ali artiljerija je ta koja pobeđuje na frontu. Ovo su strašna pojačana za nas. Pravi se i još „nora“, to su strahovita pojačanja za našu vojsku – rekao je predsednik.

PRINTSVREEN

Moji omiljeni helikopteri, MI-35, vidite kakav zvuk imaju, pravi borbeni – rekao je predsednik.

Predsednik je potom i razgovarao i sa vojnicima koji su imali priliku da upravljaju gađaju „Alasom“.

Vučić je napomenuo još jednom da će „Grozdika“ uz „Noru“ i „Tamnavu“ biti od velikog značaja.

– Kad budemo imali 100 „nora“ moći ću da kažem da smo pristojno naoružani – kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da postoje zahtevi da se otvori još 10 fabrika i svi traže municiju.

– Juče je nemački kancelar rekao da mora podići proizvodnju, da sebe da čuva i Ukrajini pomaže. Jedna mala Srbija, 30 hiljada tih ukupno preko 50, pa da probamo da dignemo na 100 hiljada, da se takmičimo. Posao je posao. Nije svaki lep, ali mora da se zarade pare – kazao je Vučić. Istakao je da su naše značajno jeftinije, ali da mnogi smatraju i da je najefikasnije.

Prikaz se održava u kompleksu Niške tvrđave.

Prikazu naoružanja i vojne opreme prisustvuje i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

U Nišu su izloženi borbeni i neborbeni sistemi, brojno naoružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije.

Posetioci će imati priliku da pogledaju i prikaz borbenih vozila BRDM-2MS, „Lazar“, „Miloš“, MRAP i „hamer“, zatim bespilotne letelice i dronove, kao i prikaz rada sa službenim psima.

Izložena su i pešadijska sredstva – „Kornet“, „Fagot“, BGA 30mm, sredstva za osmatranje, zaštitnu i opremu za razbijanje demonstracija koju koriste pripadnici Vojne policije.

Pripadnici 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije prikazaće streljačko naoružanje – automatske puške, snajpere, pištolje i puške, četvorocikle KVAD, NTV Zastava TERVO, kao i daljinski upravljanu električnu besposadnu zemaljsku borbenu platformu srednje veličine „mali Miloš“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter