Izvor: HAPPY BSC
20.12.2022 u 22:45
0

JOVAN JANJIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rat je počeo još 2014. godine! EU i NATO su se već tada spremali za sukob sa Rusijom!“

Kulturolog Jovan Janjić bio je gost večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji

O 300. danu ruske vojne operacije u Ukrajini, Janjić je rekao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 – U Ukrajini je ogroman broj stranih plaćenika. Vidimo da je koordinisana akcija ruske vojske i da se vode teške borbe. Položaji su na udaljenosti na 100 metara što govori o silovitosti ratovanja. Ruska vojska nailazi na jak otpor i to govori o odlučnosti ukrajinske vojske i  njenoj dobroj snabdevenosti naoružanjem. 

Posle izjave Angele Merkel u kojoj Nemačka priznaje da je pomagala Ukrajinu i pre ratne intervencije Rusije, svetu je jasnije da je vojna operacija morala da se dogodi, poručio je Janjić. 

-Zapad sve ove vreme naoružavao Ukrajinu. Borelj je rekao da su sve zalihe u Evropi iscrpljene. On priznaje koliko je oružja iz skladišta NATO-a otišlo u Ukrajinu. Kroz te izjave vidimo da NATO pakt još  od 2014. godine radi na naoružavanju Ukrajine. Godinama su se pripremali za ovaj sukob sa Rusijom. Ovaj rat traje još od 2014. godine , a oružani sukob traje ovih 300 dana-poručio je Janjić. 

Janjić upozorava da se na Rusiju deluje spolja, putem sabotaža, diverzija i terorizma kako bi se rusko društvo stavilo u funkciju rata, kako bi se oslabila vojna moć.

– Ovo je psihološki rat takođe kako bi se ruski narod pokolebao. Oni računaju na 5. kolonu, ali srećom, ipak su u manjini.  Pokazano je da predsednik Putin ima 80 odsto podrške stanovništva-kazao je Janjić. 

– Deluje mi da se nešto veliko sprema. Mislim da je nepodnošljivo ovo stanje za obe strane.  Rusija se dugo zadržava na tim linijama fronta. 

-Kada pogledamo govore Putina jasno vidimo njegove poruke. U svom programskom govoru rekao je da je  Zapad Rusiji namenuo siromaštvo i smrt, Dakle, Putin jasno saopštava odakle Rusiji preti opasnost. On na taj način mobiliše sopstvene snage i ukazuje na  mogući terorizam u Rusiji. Sovjetski savez se ponašao kao imperijalna sila pogotovo po izvozui  ideologije.  Od kada je Putin došao na vlast Rusija se okrenula sebi i jačanju unutrašnje snage. Zato je danas toliko moćna i može da se suprotstavi celom zapadnom svetu-kazao je Janjić. 

-Putin razume mahinacije Zapada. Imao je priliku da vidi metodologiju proizvodnju krize koju Zapad pravi širom sveta uz pomoć obojenih revolucija. Svestan je u kakvoopasnosti živi Rusija i prilagođava se kako bi štitio teritorijalni integritet zemlje i naravno suverenitet. Na primer, Česi se nadaju da će se Rusija raspasti. To im je želja kako bi se dočepali ruskog bogatstva-poručio je Janjić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter