Izvor:
08.12.2023 u 15:08
0

Kancelarija za KiM obezbedila pomoć za ugroženu decu obolelu od retkih i teških bolesti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju isplatiće tokom decembra pomoć za decu do 18 godina koja boluju od retkih ili teških bolesti, a potiču iz socijalno ugroženih porodica sa prostora KiM.

SAMO NEKA KURTI NE BRINE ZA SRBE: Petković poručio da će Beograd nastaviti da čuva mir

Iz Kancelarije su istakli da je za ovu vrstu pomoći pripremljeno je 11 miliona dinara, a njome će biti obuhvaćene 182 porodice. Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava, Svetlana Miladinov navela je da je ovo još jedna u nizu pomoći države Srbije koja prepoznaje potrebe našeg naroda na KiM.

– Reč je o dodatnom vidu pomoći za socijalno ugrožene porodice na ime pomoći za lečenje člana porodice koji boluje od retke ili teške bolesti. Sve porodice su korisnici Centara za socijalni rad na teritoriji KiM, a oboleli članovi porodica su deca uzrasta do 18 godina. Ovom odlukom biće obuhvaćene ukupno 182 socijalno ugrožene porodice. Važno nam je da pomoć stigne do onih koima je najpotrebnija – poručila je Miladinov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter